style='display: ;'}>

 LAJIKUVAUSTEN ALTA LÖYDÄT TOIMIKUNNAN AJANKOHTAISET TAPAHTUMAT

Tottelevaisuuskoulutus (TOKO)

Toko on lyhenne sanasta tottelevaisuuskoe, mutta tarkoittaa myös tottelevaisuuskoulutusta. TOKO-kokeessa arvioidaan koiralle opetettujen asioiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä.


Tottelevaisuuskoulutusta voi suositella kaikille koirille rodusta riippumatta. Koulutuksessa on tarkoitus parantaa ja vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä ja ohjaajalle oikeanlaista koirankäsittelytaitoa. Tottelevainen ja iloinen koira on omistajansa hallinnassa yllättävissäkin tilanteissa. Lähes joka paikkakunnalla järjestetään koirien tottelevaisuuskoulutusta, johon ovat tervetulleet kaikki rokotetut, yli 4 kk ikäiset koirat rodusta riippumatta.


Kilpailuihin tähtäävä tottelevaisuuskoulutus aloitetaan usein jo pienenä pentuna ja ensimmäisenä pennulle opetetaan oikea kontakti ohjaajaan. Pennulle opetetaan jo myös hyvin varhaisessa vaiheessa korkeampien luokkien liikkeitä, kuten ruutua ja tunnistusnoutoa, jotta niistä saataisiin mahdollisimman varmat ja koiralle stressittömät liikkeet sen siirtyessä ylempiin luokkiin. (www.wikipedia.org)


Tokon seuranmestaruus säännöt 1.6.2018 alkaen

Seuranmestaruuskilpailuksi Koillismaan Koirakerho nimeää ennakolta jonkin seuramme järjestämän virallisen tottelevaisuuskokeen, jossa järjestetään kaikki luokat. Seuranmestaruudesta voi kilpailla sellainen koira, jonka omistaja ja ohjaaja ovat Koillismaan Koirakerhon jäseniä kilpailuhetkellä.

 

Paras ykköstulos ylimmässä luokassa ratkaisee (luokkajärjestys: EVL, voittaja, avoin, alokas). Jos on sama pistemäärä, eniten kymppejä saanut voittaa. Jos ei ole ykköstuloksia, paras seuraava hyväksytty tulos ratkaisee. Jos ei tule yhtään hyväksyttyä tulosta, seuranmestaruutta ei jaeta.

 

Rally-toko

 

Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Suomessa rally-toko on ollut 1.5.2014 alkaen virallinen Suomen kennelliiton alainen harrastuslaji.

 

Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkyltistä. Kylttejä on radalla 10–20 kpl 3-5 metrin välein. Koirakko etenee radalla perusseuraamisessa ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja.

 

Rally-tokossa on neljä luokkaa: alokas- (ALO), avoin- (AVO), voittaja- (VOI) ja mestariluokka (MES). Näistä alokasluokka suoritetaan taluttimessa ja muissa luokissa koira suorittaa radan vapaana. Rally-tokon on lajina tarkoitus sopia kaikille ihmisille ja kaikille koiraroduille. Rally-toko on alokasluokassa vielä helppoa ja kynnys kisaamaan on tarkoituksella mahdollisimman matala.

 

Rally-tokon seuranmestaruus säännöt 1.6.2018 alkaen

Seuranmestaruuskilpailuksi Koillismaan Koirakerho nimeää ennakolta jonkin seuramme järjestämän virallisen Rally-tokokilpailun, jossa järjestetään kaikki luokat. Seuranmestaruudesta voi kilpailla sellainen koira, jonka omistaja ja ohjaaja ovat Koillismaan Koirakerhon jäseniä kilpailuhetkellä.

 

Paras hyväksytty tulos ylimmässä luokassa voittaa (luokkajärjestys: mestari, voittaja, avoin, alokas). Jos on useita samoja tuloksia samalla pistemäärällä, luokan sijoitus ratkaisee. Jos ei tule yhtään hyväksyttyä tulosta, seuranmestaruutta ei jaeta.

 


 
Hallikauden treenivuorot ja kurssit
Rally-tokon ja tokon kisaavat ja kisavalmiit
Treenit loka-huhtikuussa maanantaisin klo 18:15-19:45, minimimäärä 3 henkilöä, maksimi 8 henkilöä. Tähän ryhmään osallistuvilla on vetovastuu ohjatusta vuorosta. Hinta 40 €/henkilö/kuukausi. Ilmoittautuminen 22.9. mennessä koillismaankoirakerho@gmail.com. Maksuohjeet lähetetään erikseen osallistujille. 
 
Rally-tokon ja tokon ohjattu vuoro
Treenit loka-huhtikuussa maanantaisin klo 19:45-21:15, minimäärä 3 henkilöä, maksimimäärä 6 henkilöä. Tässä ryhmässä harjoitellaan koirakkokohtaisesti rally-tokon ja tokon alempien luokkien liikkeitä. Tämä ryhmä soveltuu hyvin lajeista kiinnostuneille alkeiskoirakoille sekä kesän alkeiskursseilla olleille koirakoille. Hinta 45 €/henkilö/kuukausi. Ilmoittautuminen 22.9. mennessä koillismaankoirakerho@gmail.com. Maksuohjeet lähetetään erikseen osallistujille. 
 
Jos edellä mainittuihin ryhmiin saadaan yhteensä 8 henkilöä tai enemmän on rally-tokon ja tokon harrastajille tarjolla lisäksi vapaavuoro torstaisin klo 19:15-20:15.      
 
Huomioithan, että hallivuoroille osallistuminen vaatii Koillismaan Koirakerhon jäsenyyden sekä kennelliiton sääntöjen mukaan olevat, ajantasaiset rokotukset koiralle. 
 

Rally-tokon tuplakilpailut 12.10.2019

 

LA 12.10.2019. Aamupäivällä A-kilpailu luokat ALO, AVO, VOI ja MES ja iltapäivällä B-kilpailu luokat ALO, AVO, VOI ja MES. Iltapäivän kilpailu on myös kerhon mestaruus kilpailu. Tuomarina Heli Kelhälä.

 

Jäsenten ilmoittautuminen 9.-15.9.2019 ja kaikille avoin 16.9.-29.9.2019. Varaa paikkasi ensin s-postitse katjasippola7@gmail.com, tämän jälkeen ilmoittautuminen Virkussa. Ilmoittautumismaksu maksetaan vasta, kun kilpailupaikka on varmistettu s-postitse. Koillismaan koirakerhon jäsenten osanottomaksu on 22 €/kilpailu, muut 27 €/kilpailu. Kilpailut pidetään Ruska Laukan maneesissa, Meskusvaarantie 79 (hiekkapohjainen puolilämmin halli).

 


 

 

Tokon ja rally-tokon valmennus lauantaina 29.6. valmentajina Krista Karhu ja Mika Jalonen

 

Tokon ja rally-tokon huippuvalmennus järjestetään lauantaina 29.6.2019 Koillismaan Koirakerhon koulutuskentällä, kouluttajina Krista Karhu ja Mika Jalonen. Valmennus sisältää puolen tunnin alkuteorian sekä 25 min treeniaikaa/koirakko valitsemassasi lajissa. Tämä huippu valmennus kannattaa ehdottomasti hyödyntää!

 

Aika: 29.6. kellonaika vahvistuu kun osallistujat ovat tiedossa, voit myös toivoa sinulle sopivaa aikaa.

 

Paikka: Koillismaan Koirakerhon koulutuskenttä

 

Hinta: 25 e/Koillismaan Koirakerhon jäsen, 35 e/muut

 

Minimiryhmäkoko: 4 koirakkoa

 

Maksimiryhmäkoko: 20 koirakkoa

 

Valmentajat: Lisätietoja koirakoutsi.fi

 

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 23.6. mennessä osoitteeseen koillismaankoirakerho@gmail.com. Ilmoita samalla kumpaa lajia treenaat ja kerro pari sanaa koirastasi. Paikan vahvistus lähetetään maksutietojen kera sähköpostilla, eräpäivä 26.6.2019. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

 


 

Virallinen tottelevaisuuskoe tiistaina 16.7. - PERUTTU

Tervetuloa viralliseen tottelevaisuuskokeeseen Kuusamoon tiistaina 16.7.19! Koe järjestetään kerhon koulutusalueella kivituhkakentällä. Kokeessa järjestetään luokat alo, avo, voi ja evl, tuomarina toimii Piritta Pärssinen.
Koe on kaikille avoin. Järjestävän yhdistyksen jäsenet ovat kokeeseen etusijalla.

Ilmoittautumisaika: 11.6.-2.7.2019. Koillismaan Koirakerhon jäsenet 11.-17.6.2019, muut 18.6.-2.7.2019
Tiedustelut: Hannele Åkerlund, h.ylimaunula@gmail.com
Ilmoittautumiset: h.ylimaunula@gmail.com
Ilmoittautumismaksu jäsenille: 30 €
Ilmoittautumismaksu muille: 35 €
Tilille: FI93 8000 1371 0382 18
Viite: 2338

Tervetuloa tokoilemaan!


 

Rally-tokon tuplakilpailut 8.9.2018

 

LA 8.9.2018. Aamupäivällä A-kilpailu luokat ALO, AVO, VOI ja MES ja iltapäivällä B-kilpailu luokat ALO, AVO, VOI ja MES. Tuomarina Pia Heikkinen.

 

Jäsenten ilmoittautuminen 4 - 11.8, muut 12.8 – 25.8.2018. Varaa paikkasi ensin s-postitse katjasippola7@gmail.com, tämän jälkeen ilmoittautuminen Virkussa. Ilmoittautumismaksu maksetaan vasta, kun kilpailupaikka on varmistettu s-postitse. Koillismaan koirakerhon jäsenten osanottomaksu on 20 €/kilpailu, muut 25 €/kilpailu. Kilpailut pidetään Koillismaan koirakerhon koulutusalueella.

 

Kilpailua sponsoroi Eläinruokatehdas Lemmikki Oy

osku.jpg


 

Rally-tokon koulutus

SU 9.9.2018 pidetään RALLY-TOKO:n koulutus Koillismaan koirakerhon koulutusalueella. Koulutuksen pitää tuomari Pia Heikkinen. Lisätietoa myöhemmin.

 
 
Mölli-toko sunnuntaina 17.6. klo 17

Sunnuntaina 17.6 klo 17 järjestetään möllitokot koulutuskentällä. Luokkina mölli (=aloluokan liikkeet, liikkeiden välissä saa palkata koiran) sekä alo, avo, voi ja evl. Epikset ovat jäsenille ilmaiset, ei-jäsenille 5e. Tarkoituksena on tarjota koirakoille mahdollisimman kisamainen tilanne, liikkeitä ei kuitenkaan pisteytetä, mutta palautetta saa halutessaan suorituksen päätteeksi. Ilmoittautuminen ke 13.6 mennessä kaisa.k.jauhiainen@gmail.com. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä koiran nimi ja luokka mihin osallistut. Tervetuloa!
 
 

 

Koillismaan Koirakerho etsii joukkuetta TOKOn SM-kisoihin!

Tottelevaisuuden SM-kilpailu järjestetään 18-19.8.2018 Limingassa. Koillismaan Koirakerho etsii innokkaita tottelevaisuuden harrastajia kerhon joukkueeseen.

Joukkue koostuu kahdesta alokas- ja kahdesta avoimen luokan koirakosta sekä kahdesta voittaja- tai erikoisvoittajaluokan koirakosta. Joukkueessa on oltava vähintään kolme koiraa, yksi alokasluokassa ja yksi avoimessa luokassa sekä yksi voittaja- tai erikoisvoittajaluokassa. Erikoisvoittajaluokkaan osallistuvalla koiralla tulee olla siihen osallistumisoikeus ennen SM-kokeen ilmoittautumisajan umpeutumista. Lisäksi jokaisella joukkueella on oikeus ilmoittaa yksi varakoira alokasluokkaan ja avoimeen luokkaan sekä yksi varakoira voittaja- tai erikoisvoittajaluokkaan.

Ilmoittautuminen kokeeseen alkaa huomenna, joten ilmoitathan kiinnostuksestasi viimeistään 5.7.2018 Marjolle, pitkanenmarj@gmail.com. Marjo huolehtii joukkueen ilmoittautumisen.

Lisätietoja kokeesta http://tokosm2018.fi/index.html#alkuun.


 

 Tokon ja rally-tokon hallivuoro talvella 17-18

Harjoittelemme talvella 17-18 marraskuusta huhtikuun loppuun Ronivaaran maneesilla tiistaisin klo 19:15-21:15. Harjoituksiin ilmoittaudutaan nimenhuuto.com ja paikalla tulevat sopivat keskenään kumpi laji kulloinkin aloittaa. Hallivuoron hinta on 40 €/henkilö/kuukausi. Lisätietoja antaa Tessa Kokkonen p. 040 58 92 909.