style='display: ;'}>

 

Toko- ja rallytokotoimikunnan vastaavana toimii Sari Kallio ja Jenny Halvari. Lajeista ja harrastamisesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä koirakerhon sähköpostiin koillismaankoirakerho@gmail.com

 


 

 LAJIKUVAUSTEN ALTA LÖYDÄT TOIMIKUNNAN AJANKOHTAISET TAPAHTUMAT JA TALVEN 2023 TOIMINNAN

 

Tottelevaisuuskoulutus (TOKO)

Toko on lyhenne sanasta tottelevaisuuskoe, mutta tarkoittaa myös tottelevaisuuskoulutusta. TOKO-kokeessa arvioidaan koiralle opetettujen asioiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä.


Tottelevaisuuskoulutusta voi suositella kaikille koirille rodusta riippumatta. Koulutuksessa on tarkoitus parantaa ja vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä ja ohjaajalle oikeanlaista koirankäsittelytaitoa. Tottelevainen ja iloinen koira on omistajansa hallinnassa yllättävissäkin tilanteissa. Lähes joka paikkakunnalla järjestetään koirien tottelevaisuuskoulutusta, johon ovat tervetulleet kaikki rokotetut, yli 4 kk ikäiset koirat rodusta riippumatta.


Kilpailuihin tähtäävä tottelevaisuuskoulutus aloitetaan usein jo pienenä pentuna ja ensimmäisenä pennulle opetetaan oikea kontakti ohjaajaan. Pennulle opetetaan jo myös hyvin varhaisessa vaiheessa korkeampien luokkien liikkeitä, kuten ruutua ja tunnistusnoutoa, jotta niistä saataisiin mahdollisimman varmat ja koiralle stressittömät liikkeet sen siirtyessä ylempiin luokkiin. (www.wikipedia.org)


Tokon seuranmestaruus säännöt 1.6.2018 alkaen

Seuranmestaruuskilpailuksi Koillismaan Koirakerho nimeää ennakolta jonkin seuramme järjestämän virallisen tottelevaisuuskokeen, jossa järjestetään kaikki luokat. Seuranmestaruudesta voi kilpailla sellainen koira, jonka omistaja ja ohjaaja ovat Koillismaan Koirakerhon jäseniä kilpailuhetkellä.

 

Paras ykköstulos ylimmässä luokassa ratkaisee (luokkajärjestys: EVL, voittaja, avoin, alokas). Jos on sama pistemäärä, eniten kymppejä saanut voittaa. Jos ei ole ykköstuloksia, paras seuraava hyväksytty tulos ratkaisee. Jos ei tule yhtään hyväksyttyä tulosta, seuranmestaruutta ei jaeta.

 

Rally-toko

 

Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Suomessa rally-toko on ollut 1.5.2014 alkaen virallinen Suomen kennelliiton alainen harrastuslaji.

 

Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkyltistä. Kylttejä on radalla 10–20 kpl 3-5 metrin välein. Koirakko etenee radalla perusseuraamisessa ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja.

 

Rally-tokossa on neljä luokkaa: alokas- (ALO), avoin- (AVO), voittaja- (VOI) ja mestariluokka (MES). Näistä alokasluokka suoritetaan taluttimessa ja muissa luokissa koira suorittaa radan vapaana. Rally-tokon on lajina tarkoitus sopia kaikille ihmisille ja kaikille koiraroduille. Rally-toko on alokasluokassa vielä helppoa ja kynnys kisaamaan on tarkoituksella mahdollisimman matala.

 

Rally-tokon seuranmestaruus säännöt 1.6.2018 alkaen

Seuranmestaruuskilpailuksi Koillismaan Koirakerho nimeää ennakolta jonkin seuramme järjestämän virallisen Rally-tokokilpailun, jossa järjestetään kaikki luokat. Seuranmestaruudesta voi kilpailla sellainen koira, jonka omistaja ja ohjaaja ovat Koillismaan Koirakerhon jäseniä kilpailuhetkellä.

 

Paras hyväksytty tulos ylimmässä luokassa voittaa (luokkajärjestys: mestari, voittaja, avoin, alokas). Jos on useita samoja tuloksia samalla pistemäärällä, luokan sijoitus ratkaisee. Jos ei tule yhtään hyväksyttyä tulosta, seuranmestaruutta ei jaeta.


TALVEN 2023-2024 TOIMINTA

Rally-tokon omatoimivuorot
Ajalla 9.10- 21.12.2023 maanantaisin klo 18-20 ja torstaisin klo 18-20, kevätkaudesta ilmoitetaan erikseen. 
Vuoroille mahtuu max. 6 harrastajaa /ilta. Vuoro on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo aiempaa kokemusta rally-tokosta. Vuoroilla harjoitellaan alo-mes -luokkien tehtäviä ja ratoja toinen toisiamme auttaen. Vuoroille Ilmoittautuminen tulee tapahtumaan Nimenhuudon kautta ja kuusi ensimmäistä ilmoittunutta saa vuoron ko. illalle. Periaatteena on, että harrastaja varaa 1 vuoro /viikko. Jos vuoroa edeltävänä iltana klo 20 Nimenhuudon mukaan on vielä tilaa, niin silloin saa varata myös toisen vuoron/viikko. Paikkana Kuusamon Koira- ja kissakoulun tilat os. Meskusvaarantie 3. Paikka on lämmin sisähalli. Ryhmään otetaan max. 12 harrastajaa. Jos ryhmäkoko jää pieneksi, voidaan vuoroa lyhentää päättymään klo 19.30.
Hinta 180€/ohjaaja

Ilmoittautuminen 19.9.2023 mennessä: sarikallio5@gmail.com.

Ilmoittautuessasi talven vuoroille sitoudut seuraavaan:
• Toimimaan reilujen pelisääntöjen mukaan ja kouluttamaan koiraa positiivisen palkkaamisen keinoin.
• Noudattamaan kunkin hallin sääntöjä -> toimitetaan erikseen kullekin ryhmälle.
• Sitoudut ryhmään ja sen kk-maksuihin koko kauden ajaksi, kunkin ryhmän kesto on ilmoitettu erikseen.
• Maksamaan Koillismaan Koirakerhon jäsenmaksun
• Huolehdit, että koirasi on rokotettu Kennelliiton voimassa olevien rokotusohjeiden mukaisesti.


 

KESÄN 2023 TOIMINTA

 

NADJA BÖCKERMANIN VALMENNUS 6.9.

Nadja Böckerman valmentaa tokoa, rally-tokoa ja kehonhallintaa. Koiraurheilun moniosaaja Nadja Böckerman tulee kouluttamaan Kuusamoon ke 6.9 klo 17 alkaen. Koulutuksen hinta 25eur/koirakko ja koulutus järjestetään väh. 3 osallistujalla, max osallistujamäärä 8. Sitovat ilmoittautumiset 31.8 mennessä osoitteeseen koillismaankoirakerho@gmail.com ja mukaan toive, mihin lajiin/taitoon haluaa omassa valmennuksessa keskittyä.

 

RALLY-TOKOKILPAILUT

La 26.8.2023, luokat ALO-MES. Tuomarina Piia Heikkinen.
Su 1.10.2023, luokat ALO-MES ja kerhon mestaruus. Tuomarina Taru Leskinen.

Lisätietoja virkku.net 


RALLY-TOKOVALMENNUS
Pinja Pirttilä tulee valmentamaan rally-tokoa Kuusamoon Koillismaan Koirakerhon kentälle ti 25.7 ja ke 26.7 klo 17.30-20.30.Pinja on Palveluskoiraliiton pätevöimä arkitottelevaisuus- ja rally-tokon koulutusohjaaja.

Valmennukseen on jäljellä kuunteluoppilaille paikkoja. Hinta on 7€/ilta. Kuunteluoppilaana voit seurata valmennukseen osallistuvien koirakoiden harjoittelua. Lopuksi on mahdollista esittää kysymyksiä Pinjalle. Jos olet kiinnostunut, niin ilmoittaudu Jennille puh. 050 5996087

 

RALLY-TOKON ALKEISKURSSI

Rally-tokon alkeiskurssi järjestetään 7.6. – 12.7.2023 Koirakerhon koulutuskentällä keskiviikkoisin klo 19-
20.30.
Kurssilla harjoitellaan kytkettynä rally-tokon alokasluokan kylttejä. Tälle kurssille ovat tervetulleita kaikki
koiran kanssa harrastamisesta kiinnostuneet. Kurssille ei vaadita etukäteiskokemusta, mutta koiran tulisi
pysyä ohjaajansa hallinnassa kytkettynä. Kurssilla etenemistä helpottaa myös, jos koira osaa jo peruskäskyt
istu ja maahan. Kurssin vetäjinä toimivat Koillismaan Koirakerhon rally-tokoharrastajat.
Kurssille otetaan max. 6 koirakkoa. Hinta 40€/koirakko ja kurssilaisen tulee olla myös Koillismaan
koirakerhon jäsen tai liittyä jäseneksi.
Ilmoittautumiset 22.5. mennessä osoitteeseen sarikallio5@gmail.com . Kurssimaksun eräpäivä on 4.6.2023.

 

RALLY-TOKON JA TOKON OMATOIMIVUOROT

Rally-tokon ja tokon omatoimivuorot ovat maanantaisin klo 18-20 ja keskiviikkoisin ajalla 7.6.-12.7 klo 17-
19 ja ajalla 19.7 – 27.9 klo 18-20. Vuoroilla harjoitellaan itseohjautuvasti ja toinen toisiaan auttaen rally-
tokon alokas-mestariluokan ratoja sekä tokon eri luokkien liikkeitä. Vuoro sopii alkeiskurssin käyneille
koirakoille tai vastaavat taidot omaaville. Vuoro on maksuton Koikon jäsenille, mutta vuorolle osallistuvalla
koirakoilla on talkoovelvoite osallistua toimikunnan yhteisen toiminnan edistämiseen. Kaikki
kilpailemisesta ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneet koirakot ovat tervetulleita mukaan. Ilmoittautumiset
osoitteeseen sarikallio5@gmail.com.