style='display: ;'}>

 LAJIKUVAUSTEN ALTA LÖYDÄT TOIMIKUNNAN AJANKOHTAISET TAPAHTUMAT

Tottelevaisuuskoulutus (TOKO)

Toko on lyhenne sanasta tottelevaisuuskoe, mutta tarkoittaa myös tottelevaisuuskoulutusta. TOKO-kokeessa arvioidaan koiralle opetettujen asioiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä.


Tottelevaisuuskoulutusta voi suositella kaikille koirille rodusta riippumatta. Koulutuksessa on tarkoitus parantaa ja vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä ja ohjaajalle oikeanlaista koirankäsittelytaitoa. Tottelevainen ja iloinen koira on omistajansa hallinnassa yllättävissäkin tilanteissa. Lähes joka paikkakunnalla järjestetään koirien tottelevaisuuskoulutusta, johon ovat tervetulleet kaikki rokotetut, yli 4 kk ikäiset koirat rodusta riippumatta.


Kilpailuihin tähtäävä tottelevaisuuskoulutus aloitetaan usein jo pienenä pentuna ja ensimmäisenä pennulle opetetaan oikea kontakti ohjaajaan. Pennulle opetetaan jo myös hyvin varhaisessa vaiheessa korkeampien luokkien liikkeitä, kuten ruutua ja tunnistusnoutoa, jotta niistä saataisiin mahdollisimman varmat ja koiralle stressittömät liikkeet sen siirtyessä ylempiin luokkiin. (www.wikipedia.org)


Tokon seuranmestaruus säännöt 1.6.2018 alkaen

Seuranmestaruuskilpailuksi Koillismaan Koirakerho nimeää ennakolta jonkin seuramme järjestämän virallisen tottelevaisuuskokeen, jossa järjestetään kaikki luokat. Seuranmestaruudesta voi kilpailla sellainen koira, jonka omistaja ja ohjaaja ovat Koillismaan Koirakerhon jäseniä kilpailuhetkellä.

 

Paras ykköstulos ylimmässä luokassa ratkaisee (luokkajärjestys: EVL, voittaja, avoin, alokas). Jos on sama pistemäärä, eniten kymppejä saanut voittaa. Jos ei ole ykköstuloksia, paras seuraava hyväksytty tulos ratkaisee. Jos ei tule yhtään hyväksyttyä tulosta, seuranmestaruutta ei jaeta.

 

Rally-toko

 

Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Suomessa rally-toko on ollut 1.5.2014 alkaen virallinen Suomen kennelliiton alainen harrastuslaji.

 

Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkyltistä. Kylttejä on radalla 10–20 kpl 3-5 metrin välein. Koirakko etenee radalla perusseuraamisessa ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja.

 

Rally-tokossa on neljä luokkaa: alokas- (ALO), avoin- (AVO), voittaja- (VOI) ja mestariluokka (MES). Näistä alokasluokka suoritetaan taluttimessa ja muissa luokissa koira suorittaa radan vapaana. Rally-tokon on lajina tarkoitus sopia kaikille ihmisille ja kaikille koiraroduille. Rally-toko on alokasluokassa vielä helppoa ja kynnys kisaamaan on tarkoituksella mahdollisimman matala.

 

Rally-tokon seuranmestaruus säännöt 1.6.2018 alkaen

Seuranmestaruuskilpailuksi Koillismaan Koirakerho nimeää ennakolta jonkin seuramme järjestämän virallisen Rally-tokokilpailun, jossa järjestetään kaikki luokat. Seuranmestaruudesta voi kilpailla sellainen koira, jonka omistaja ja ohjaaja ovat Koillismaan Koirakerhon jäseniä kilpailuhetkellä.

 

Paras hyväksytty tulos ylimmässä luokassa voittaa (luokkajärjestys: mestari, voittaja, avoin, alokas). Jos on useita samoja tuloksia samalla pistemäärällä, luokan sijoitus ratkaisee. Jos ei tule yhtään hyväksyttyä tulosta, seuranmestaruutta ei jaeta.

 


Huomioithan, että voidaksesi osallistua kursseille tulee koirien olla rokotettuja Kennelliiton sääntöjen mukaan ja ohjaajien kuulua Koillismaan Koirakerhoon. Kaikki jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita kevään ja kesän kursseille!
 

 

Rally-tokon tuplakilpailut 8.9.2018

 

LA 8.9.2018. Aamupäivällä A-kilpailu luokat ALO, AVO, VOI ja MES ja iltapäivällä B-kilpailu luokat ALO, AVO, VOI ja MES. Tuomarina Pia Heikkinen.

 

Jäsenten ilmoittautuminen 4 - 11.8, muut 12.8 – 25.8.2018. Varaa paikkasi ensin s-postitse katjasippola7@gmail.com, tämän jälkeen ilmoittautuminen Virkussa. Ilmoittautumismaksu maksetaan vasta, kun kilpailupaikka on varmistettu s-postitse. Koillismaan koirakerhon jäsenten osanottomaksu on 20 €/kilpailu, muut 25 €/kilpailu. Kilpailut pidetään Koillismaan koirakerhon koulutusalueella.

 

Kilpailua sponsoroi Eläinruokatehdas Lemmikki Oy

osku.jpg


 

Rally-tokon koulutus

SU 9.9.2018 pidetään RALLY-TOKO:n koulutus Koillismaan koirakerhon koulutusalueella. Koulutuksen pitää tuomari Pia Heikkinen. Lisätietoa myöhemmin.

 
 
Mölli-toko sunnuntaina 17.6. klo 17

Sunnuntaina 17.6 klo 17 järjestetään möllitokot koulutuskentällä. Luokkina mölli (=aloluokan liikkeet, liikkeiden välissä saa palkata koiran) sekä alo, avo, voi ja evl. Epikset ovat jäsenille ilmaiset, ei-jäsenille 5e. Tarkoituksena on tarjota koirakoille mahdollisimman kisamainen tilanne, liikkeitä ei kuitenkaan pisteytetä, mutta palautetta saa halutessaan suorituksen päätteeksi. Ilmoittautuminen ke 13.6 mennessä kaisa.k.jauhiainen@gmail.com. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä koiran nimi ja luokka mihin osallistut. Tervetuloa!
 
 

 

Koillismaan Koirakerho etsii joukkuetta TOKOn SM-kisoihin!

Tottelevaisuuden SM-kilpailu järjestetään 18-19.8.2018 Limingassa. Koillismaan Koirakerho etsii innokkaita tottelevaisuuden harrastajia kerhon joukkueeseen.

Joukkue koostuu kahdesta alokas- ja kahdesta avoimen luokan koirakosta sekä kahdesta voittaja- tai erikoisvoittajaluokan koirakosta. Joukkueessa on oltava vähintään kolme koiraa, yksi alokasluokassa ja yksi avoimessa luokassa sekä yksi voittaja- tai erikoisvoittajaluokassa. Erikoisvoittajaluokkaan osallistuvalla koiralla tulee olla siihen osallistumisoikeus ennen SM-kokeen ilmoittautumisajan umpeutumista. Lisäksi jokaisella joukkueella on oikeus ilmoittaa yksi varakoira alokasluokkaan ja avoimeen luokkaan sekä yksi varakoira voittaja- tai erikoisvoittajaluokkaan.

Ilmoittautuminen kokeeseen alkaa huomenna, joten ilmoitathan kiinnostuksestasi viimeistään 5.7.2018 Marjolle, pitkanenmarj@gmail.com. Marjo huolehtii joukkueen ilmoittautumisen.

Lisätietoja kokeesta http://tokosm2018.fi/index.html#alkuun.


 

 
Huhtikuu
Poroihin totuttautumista 26.4. klo 18:00
Poroihin totuttautumisharjoitus Palosaaren Porotilalla 26.4. klo 18:00. Tarkoituksena on harjoitella arkielämän taitoja kytkettynä porojen läheisyydessä ja näin ollen valmistautua porojen irtipitoaikaan. Ilmoittautumiset osoitteeseen tessa_kokkonen@hotmail.com. Totuttautumiskerta on veloitukseton Koillismaan Koirakerhon jäsenille. Palosaaren Porotila sijaitsee Meskusvaarassa osoitteessa Meskusvaarantie 66.
 
Toukokuu
Pentukurssi keskiviikkoisin 2.-30.5.2018 klo 18:30-20:00
5 krt toukokuussa, ensimmäinen pentutapaaminen järjestetään K-raudan parkkipaikalla, seuraavien kertojen paikat sovitaan osallistujien kesken. Pentukurssin hinta on 35 €/koirakko, kurssille otetaan 6 koirakkoa. Pentukurssilla harjoitellaan arkielämän taitoja ja lisäksi se toimii hyvänä pohjana eri lajien lajikursseille. Koiran alaikäraja on 4,5 kk. Ryhmän sisältö muokkautuu osallistuvien koirakoiden tason mukaan. Kouluttajina toimivat Katja Sirviö ja Mari Anttila. Ilmoittautumiset Katja Sirviölle 18.4. mennessä osoitteeseen k.t.sirvio@gmail.com. Maksuohjeet lähetetään paluuviestillä.
 
Koirataitokurssi nuorille tiistaisin 8.5.-5.6.18 klo 19:00
5 krt kurssi tiistaisin klo 19-20. Tarkka paikka ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä, sillä kurssin paikka riippuu kevään etenemisestä. Kurssi on veloitukseton alle 18-vuotiaille Koillismaan Koirakerhon jäsenille. Kurssille otetaan 6 koirakkoa. Lapsen/nuoren alaikäraja on 10 v ja koiran 4,5 kk. Kurssilla harjoitellaan arkielämän taitoja koiran kanssa sekä tutustutaan eri koiraharrastuslajeihin. Ilmoittautumiset 24.4.18 mennessä pitkanenmarj@gmail.com.
 
Kesä-syyskuu
Rally-tokon omatoimivuoro/kilpailijat tiistaisin klo 17-19
Rally-tokon omatoimivuoroilla harjoitellaan omatoimisesti toinen toisiamme auttaen rally-tokon alo-mes ratoja. Vuoro soveltuu lajia jo osaaville koirakoille. Suosittelemme alkeiskurssin käyntiä vuoroon osallistuville. Tämä vuoro on maksuton, mutta vuorolle osallistuvilla on talkoovelvoite toimikunnan järjestämiin kursseihin ja tapahtumiin. Treenien suunnittelussa ja viikoittaiseen ilmoittautumiseen hyödynnetään nimenhuuto.comia Ilmoittautumiset 22.5. mennessä osoitteeseen tessa_kokkonen@hotmail.com
 
Rally-tokon alkeiskurssi tiistaisin klo 19-21 12.6.-10.7.18
Rally-tokon 5 krt alkeiskurssi pidetään Koillismaan Koirakerhon koulutuskentällä tiistai iltaisin klo 19-21. Kurssi sopii kaikille lajista kiinnostuneille yli 4,5 kk koirille. Koiran tulee olla kytkettynä ohjaajansa hallinnassa voidakseen osallistua kurssille.Hinta 35€/koirakko, max 6 koirakkoa. Ilmoittautumiset 29.5.18 mennessä katjasippola7@gmail.com.
 
Tokon omatoimivuoro/kilpailijat torstaisin klo 17-19 
Tokon omatoimivuorolla harjoitellaan omatoimisesti toinen toisiamme auttaen alo-evl luokkien liikkeitä. Vuoro soveltuu kaikille lajista kiinnostuneille koirakoille, joilla on hallussa perustottelevaisuu ja koira osaa olla irti ohjaajansa hallinnassa. Tämä vuoro on maksuton, mutta vuorolle osallistuvilla on talkoovelvoite toimikunnan järjestämiin kursseihin ja tapahtumiin. Treenien suunnittelussa ja viikoittaiseen ilmoittautumiseen hyödynnetään nimenhuuto.comia Ilmoittautumiset 22.5. mennessä osoitteeseen tessa_kokkonen@hotmail.com 
 
Virallinen tottelevaisuuskoe
Kesä-heinäkuussa on tulossa virallinen tottelevaisuuskoe, joka pidetään iltakokeena koulutuskentällä.
 
Rally-tokon viralliset tuplakilpailut 8.9.
Lisätietoja Virkusta:
https://www.virkku.net//index.cfm?template=search.cfm&type=kokeet
 
Rally-tokon valmennus
Rally-tokon valmennus pidetään 9.9. kouluttajana Pia Heikkinen. Lisätietoja Katjalta katjasippola7@gmail.com.

 


 Tokon ja rally-tokon hallivuoro talvella 17-18

Harjoittelemme talvella 17-18 marraskuusta huhtikuun loppuun Ronivaaran maneesilla tiistaisin klo 19:15-21:15. Harjoituksiin ilmoittaudutaan nimenhuuto.com ja paikalla tulevat sopivat keskenään kumpi laji kulloinkin aloittaa. Hallivuoron hinta on 40 €/henkilö/kuukausi. Lisätietoja antaa Tessa Kokkonen p. 040 58 92 909. 


 

 Rally-tokon tuplakisat 23.9.2017 tulokset

LA 23.9.2017. Aamupäivällä A-kisa luokat ALO, AVO, VOI ja MES ja iltapäivällä B-kisa luokat ALO, AVO, VOI ja MES . Tuomarina Heli Kelhälä.   

akilpailutulokset230917.pdf

bkilpailutulokset230917.pdf


Rally-tokon tuplakisat 23.9.2017

 

LA 23.9.2017. Aamupäivällä A-kisa luokat ALO, AVO, VOI ja MES ja iltapäivällä B-kisa luokat ALO, AVO, VOI ja MES . Tuomarina Heli Kelhälä.

 

Jäsenten ilmoittautuminen 8 - 15.8, muut 16.8 – 7.9.2017. Varaa paikkasi ensin s-postitse katja.sippola@pp1.inet.fi , tämän jälkeen ilmoittautuminen Virkussa. Ilmoittautumismaksu maksetaan vasta, kun kisapaikka on varmistettu s-postitse. Koillismaan koirakerhon jäsenten osanottomaksu on 20 €/kisa, muut 25 €/kisa. Kisat pidetään Koillismaan koirakerhon koulutusalueella.

 


 

Rally-tokon tai tokon koulutus

SU 24.9.2017 olisi mahdollisuus TOKO:n tai RALLY-TOKO:n koulutukseen, mikäli kiinnostuneita löytyy. Koulutuksen pitää tuomari Heli Kelhälä. Koulutuksen kesto ja hinta (n. 35 – 45 €/koirakko) määräytyy osallistujamäärän mukaan. Ilmoita alustavasti kiinnostuksestasi katja.sippola@pp1.inet.fi. Koulutus ensisijaisesti Koillismaan koirakerhon jäsenille.

 


 

Etsitään joukkuetta TOKON piirimestaruuskilpailuihin 

Tokon Pohjois-Pohjanmaan piirimestaruuksista kilpaillaan meillä Kuusamossa 26.8.17. Nyt etsitään Koillismaan Koirakerhon joukkuetta piirimestaruuksiin! Joukkueeseen valitaan enintään viisi koirakkoa, joista kolme kilpailee alo/avo -luokissa ja kaksi voi/evl -luokissa. Piirimestaruudet ovat hauska tapahtuma hienon lajin parissa, jossa pääasia on mukava yhdessä tekeminen mitalisijojen sijaan ;)
 
Kaikki kynnelle kykenevät ilmoittautukaa rohkeasti Marjo Pitkäselle osoitteeseen pitkanenmarj@gmail.com 9.8.17 mennessä!

 Tulokset tottelevaisuuskoe 15.7.2017

Lauantaina 15.7.17 kilpailtiin kerhon mestaruudesta virallisen tottelevaisuuskokeen yhteydessä. Tuomarina kokeessa toimi Allan Aula. Koilismaan Koirakerhon mestariksi palkittiin toistamiseen Katja Sirviö ja suursnautseri uros Tuiskuriisens Anselmi. Onnea mestareille ja kiitos osallistujille!

Erikoisvoittajaluokka 
1. Saara Kangasniemi ja bordercollie uros Look Like Blazing Beast, 311 p., 1-tulos, KP

Avoinluokka
1. Katja Sirviö ja suursnautseri uros Tuiskuriisens Anselmi, 228,5 p., 2-tulos KERHON MESTARI

Alokasluokka
1. Marianna Väisänen ja saksanpaimenkoira uros Evergrey's Pnori, 160 p., 1-tulos
2. Niina Konttaniemi ja lyhytkarvainen saksanseisoja uros Ciri Cirin Adam, 104 p., 3-tulos
3. Minna Pätsi ja bordercollie narttu Kismania Twister, 72 p.


 

 

Tottelevaisuuskoe Kuusamossa 15.7.2017

 

Tervetuloa Koillismaan Koirakerho ry:n järjestämään Toko-kokeeseen 15.7.2017.

 

Koepaikkana toimii Koillismaan koirakerhon koulutusalue. Koulutusalue sijaitsee Kuusamon raviradan läheisyydessä, osoite Raviradantie 16, Majavasuo, KUUSAMO. Kenttä on kivituhkapohjainen kenttä aidatulla alueella.

 

Autojen pysäköinti tapahtuu kentän ulkopuolelle sekä raunioradan puolelle. Koirien tarpeiden tekeminen aitojen sisäpuolelle on kielletty. Koepaikalla ei ole vesipistettä eikä jätehuoltoa, joten varaathan reilusti vettä ja koirankakkapusseja mukaan. Koepaikalla ei ole buffettia, joten varatkaa tarvittaessa itsellenne jotain syötävääkin. Lisäksi näin kesäaikaan koulutuskentällä voi olla mm. mäkäräisiä, joten varautukaa itsenne ja koirienne osalta tähänkin.

Kilpailupaikalla on wc.

 

Ilmoittaudu koepaikalla viimeistään puoli tuntia ennen oman luokkasi aloitusta. Mukaan tarvitset koiran rekisteri- ja rokotustodistukset sekä kilpailukirjan. Kilpaillessasi ensimmäisen kerran, saat kilpailukirjan ostettua koepaikalta, hinta on 3 euroa – varaathan tasarahan. Kokeeseen osallistuvan koiran tulee olla rokotettu ja tunnistemerkitty Suomen kennelliiton määräysten mukaisesti.

Poisjäännistä on mahdollisimman pian ilmoitettava yhteyshenkilö Marjo Pitkäselle, yhteystiedot alempana.

Tiedustelut Marjo Pitkäselle pitkanenmarj@gmail.com ja puh.040-7206801

 

Aikataulu la 15.7.2017
10.00 EVL (1)
          VOI (0)
10.45 AVO (1)

11.15 ALO (3)

Kisakanslia aukeaa klo 9.00. Aikataulu on arvio, joten olethan ajoissa paikalla.

 

Ajo-ohjeet:

 

Oulusta: saapuessa Kuusamoon poistu liikenneympyrästä 3.liittymästä Kemijärventie. Jatka suoraan 4,67 kilometriä. Käänny vasemmalle Meskusvaarantie ja jatka 2,17 kilometriä. Käänny oikealle raviradantie ja jatka noin 1,8 kilometriä, josta käänny oikealle koillismaan koirakerhon kyltin kohdalta.

Kajaanista: Saapuessa Kuusamoon poistu liikenneympyrästä
2.liittymästä Kemijärventie. Jatka suoraan 4,67 kilometriä. Käänny
vasemmalle Meskusvaarantie ja jatka 2,17 kilometriä. Käänny oikealle raviradantie ja jatka noin 1,8 kilometriä, josta käänny oikealle koillismaan koirakerhon kyltin kohdalta.

Rovaniemeltä: Rovaniementieltä käänny oikealle Kemijärventielle. Jatka matkaa noin 5,64 kilometriä. Käänny oikealle Meskusvaarantie ja jatka 2,17 kilometriä. Käänny oikealle raviradantie ja jatka noin 1,8 kilometriä, josta käänny oikealle koillismaan koirakerhon kyltin kohdalta.

 

 

Koettamme sponsoroi:

 Musti ja Mirri (www.mustijamirri.fi) sekä nettihattu (www.nettihattu.fi)

 

TERVETULOA!

 


 

Koirataitokurssi nuorille

Koirataitokurssi sisältää 5 käytännön harjoituskertaa tiistaisin 30.5.-27.6.17 klo 17:30-18:30. Kurssi on veloitukseton lapsille ja nuorille, jotka ovat Koillismaan Koirakerhon jäseniä (30,50 e jäsenmaksu/hlö/vuosi). Mukaan mahtuu 6 koirakkoa. Kurssi toteutuu kun mukaan on ilmoittautunut vähintään 3 koirakkoa. Koiran on oltava iältään vähintään 4,5 kk ennen kurssin alkua ja lapsen/nuoren 10 vuotta. Koiranohjaajalta ei vaadita mitään aikaisempaa kokemusta koiran kouluttamiseen liittyen. 

Koirataitokurssin vetäjinä toimivat Koillismaan Koirakerhon toko- ja rallytoko harrastajat. Kurssi sisältää arkitottelevaisuuden ja hyvän koirakansalaisen taitojen opettelemista sekä eri koiraharrastuslajeihin tutustumista. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset koirataitokurssille ti 16.5.2017 mennessä osoitteeseen tessa_kokkonen@hotmail.com Ilmoittautumisen yhteydessä tulee toimittaa seuraavat tiedot: 
Ohjaajan nimi, postiosoite, puh ja e-mail
Koiran kutsumanimi, rotu, sukupuoli ja syntymäaika
Mahdolliset huomioon otettavat seikat (kuten arkuus, aggressiivisuus toisia koiria kohtaan tms)
Onko ohjaaja kiinnostunut jostain tietystä harrastuksesta koiran kanssa jatkossa.

Kurssipaikat vahvistetaan ilmoittautumisjan päättymisen jälkeen. 

Koiran rokotusten on oltava voimassa, rokotukset tarkistetaan ensimmäisellä kerralla. Lisäksi tulee huomioida, että kiimaiset nartut eivät voi osallistua kiiman aikana, eikä kiiman takia käyttämättä jääneitä kurssikertoja hyvitetä.

Olette lämpimästi tervetulleita koirataitokurssille! 

  


 

Rally-tokon alkeiskurssi 

Rally-tokon alkeiskurssi sisältää 5 käytännön harjoituskertaa tiistaisin 30.5.-27.6.17 klo 18:30-20:00. Kurssin hinta on 40 e/koirakko + 30,50 e jäsenmaksu/hlö/vuosi. Mukaan mahtuu 6 koirakkoa. Kurssi toteutuu kun mukaan on ilmoittautunut vähintään 3 koirakkoa. Koiran on oltava iältään vähintään 4,5 kk ennen harjoitusten alkua. Kurssille osallistuvien koirien tulee olla kytkettynä ohjaajansa hallinnassa, muita taitoja kurssille osallistuvilta ei vaadita.

Kurssin vetäjinä toimivat Koillismaan Koirakerhon rallytoko harrastajat. Kurssilla opetellaan alokasluokan kylttien tehtäviä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset alkeiskurssille ti 16.5.2017 mennessä osoitteeseen katja.sippola@pp1.inet.fi Ilmoittautumisen yhteydessä tulee toimittaa seuraavat tiedot: 
Ohjaajan nimi, postiosoite, puh ja e-mail
Koiran kutsumanimi, rotu, sukupuoli ja syntymäaika
Mahdolliset huomioon otettavat seikat (kuten arkuus, aggressiivisuus toisia koiria kohtaan tms)
Onko ohjaajalla aikaisempaa kokemusta rally-tokosta.

Kurssipaikat vahvistetaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Kurssille hyväksyttyjen tulee suorittaa kurssimaksu tiistaihin 30.5.2017 mennessä. Jos kurssimaksua ei ole maksettu ajoissa, paikka luovutetaan jonossa seuraavalle. 

Koiran rokotusten on oltava voimassa, rokotukset tarkistetaan ensimmäisellä kerralla. Lisäksi tulee huomioida, että kiimaiset nartut eivät voi osallistua kiiman aikana, eikä kiiman takia käyttämättä jääneitä kurssikertoja hyvitetä.

Olette lämpimästi tervetuleita rally-tokon alkeiskurssille!

 


 

Virallinen tottelevaisuuskoe on siirretty!! Uusi koepäivä on 15.7.2017. Tarkemmat tiedot www.virkku.net

                                    ----------------------------------------------------------

Virallinen tottelevaisuuskoe ja seuranmestaruus 10.6.2017

Tervetuloa viralliseen tottelevaisuuskokeeseen Kuusamoon lauantaina 10.6.17! Koe järjestetään kerhon koulutusalueella kivituhkakentällä. Kokeessa järjestetään luokat alo, avo, voi ja evl, tuomarina toimii Allan Aula. Koe on kaikille avoin. Järjestävän yhdistyksen jäsenet ovat kokeeseen etusijalla. Kokeessa kilpaillaan samalla Koillismaan Koirakerhon seuranmestaruudesta.

Ilmoittautumiset: 
Ilmoittautumisaika: 8-31.5.2017. Koillismaan Koirakerhon jäsenet 8-14.5.2017 ja muut 15.5-31.5.2017.
Tiedustelut: Marjo Pitkänen, pitkanenmarj@gmail.com
Ilmoittautumiset: pitkanenmarj@gmail.com
Ilmoittautumismaksu jäsenille: 30 €
Ilmoittautumismaksu muille: 35 €
Tilille: FI93 8000 1371 0382 18
Viite: 20226

Tervetuloa tokoilemaan!


 

Koillismaan Koirakerho järjestää pentukurssin keväällä 2017

Pentukurssi sisältää 6 käytännön harjoituskertaa tiistaisin 4.-30.5.17 klo 18-19, huom. ensimmäinen kerta torstaina. Pentukurssin hinta on 40 e/koirakko + 30,50 e jäsenmaksu/hlö/vuosi. Mukaan mahtuu 10 koirakkoa. Kurssi toteutuu kun mukaan on ilmoittautunut vähintään 4 koirakkoa. Koiran on oltava iältään vähintään 4,5 kk ennen käytännön harjoitusten alkua. Yläikärajaa kursseille ei ole, joten aikuisetkin koirat ovat tervetulleita. Koiranohjaajalta ei vaadita mitään aikaisempaa kokemusta koiran kouluttamiseen liittyen. 

Pentukurssin vetäjinä toimivat Koillismaan Koirakerhon toko- ja rallytoko harrastajat. Kurssi sisältää arkitottelevaisuuden ja hyvän koirakansalaisen taitojen opettelemista.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset pentukurssille ti 20.4.2017 mennessä osoitteeseen k.t.sirvio@gmail.com Ilmoittautumisen yhteydessä tulee toimittaa seuraavat tiedot: 
Ohjaajan nimi, postiosoite, puh ja e-mail
Koiran kutsumanimi, rotu, sukupuoli ja syntymäaika
Mahdolliset huomioon otettavat seikat (kuten arkuus, aggressiivisuus toisia koiria kohtaan tms)
Onko ohjaaja kiinnostunut jostain tietystä harrastuksesta koiran kanssa jatkossa.

Kurssipaikat vahvistetaan ilmoittautumisjan päättymisen jälkeen. Kurssille hyväksyttyjen tulee suorittaa kurssimaksu to 27.4.2017 mennessä. Jos kurssimaksua ei ole maksettu ajoissa, paikka luovutetaan jonossa seuraavalle. 

Koiran rokotusten on oltava voimassa, rokotukset tarkistetaan ensimmäisellä kerralla. Lisäksi tulee huomioida, että kiimaiset nartut eivät voi osallistua kiiman aikana, eikä kiiman takia käyttämättä jääneitä kurssikertoja hyvitetä.

Olette lämpimästi tervetuleita oppimaan pentunne kanssa kunnon koirakansalaisen taitoja!