style='display: ;'}>

 LAJIKUVAUSTEN ALTA LÖYDÄT TOIMIKUNNAN AJANKOHTAISET TAPAHTUMAT

Tottelevaisuuskoulutus (TOKO)

Toko on lyhenne sanasta tottelevaisuuskoe, mutta tarkoittaa myös tottelevaisuuskoulutusta. TOKO-kokeessa arvioidaan koiralle opetettujen asioiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä.


Tottelevaisuuskoulutusta voi suositella kaikille koirille rodusta riippumatta. Koulutuksessa on tarkoitus parantaa ja vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä ja ohjaajalle oikeanlaista koirankäsittelytaitoa. Tottelevainen ja iloinen koira on omistajansa hallinnassa yllättävissäkin tilanteissa. Lähes joka paikkakunnalla järjestetään koirien tottelevaisuuskoulutusta, johon ovat tervetulleet kaikki rokotetut, yli 4 kk ikäiset koirat rodusta riippumatta.


Kilpailuihin tähtäävä tottelevaisuuskoulutus aloitetaan usein jo pienenä pentuna ja ensimmäisenä pennulle opetetaan oikea kontakti ohjaajaan. Pennulle opetetaan jo myös hyvin varhaisessa vaiheessa korkeampien luokkien liikkeitä, kuten ruutua ja tunnistusnoutoa, jotta niistä saataisiin mahdollisimman varmat ja koiralle stressittömät liikkeet sen siirtyessä ylempiin luokkiin. (www.wikipedia.org)


Tokon seuranmestaruus säännöt 1.6.2018 alkaen

Seuranmestaruuskilpailuksi Koillismaan Koirakerho nimeää ennakolta jonkin seuramme järjestämän virallisen tottelevaisuuskokeen, jossa järjestetään kaikki luokat. Seuranmestaruudesta voi kilpailla sellainen koira, jonka omistaja ja ohjaaja ovat Koillismaan Koirakerhon jäseniä kilpailuhetkellä.

 

Paras ykköstulos ylimmässä luokassa ratkaisee (luokkajärjestys: EVL, voittaja, avoin, alokas). Jos on sama pistemäärä, eniten kymppejä saanut voittaa. Jos ei ole ykköstuloksia, paras seuraava hyväksytty tulos ratkaisee. Jos ei tule yhtään hyväksyttyä tulosta, seuranmestaruutta ei jaeta.

 

Rally-toko

 

Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Suomessa rally-toko on ollut 1.5.2014 alkaen virallinen Suomen kennelliiton alainen harrastuslaji.

 

Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkyltistä. Kylttejä on radalla 10–20 kpl 3-5 metrin välein. Koirakko etenee radalla perusseuraamisessa ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja.

 

Rally-tokossa on neljä luokkaa: alokas- (ALO), avoin- (AVO), voittaja- (VOI) ja mestariluokka (MES). Näistä alokasluokka suoritetaan taluttimessa ja muissa luokissa koira suorittaa radan vapaana. Rally-tokon on lajina tarkoitus sopia kaikille ihmisille ja kaikille koiraroduille. Rally-toko on alokasluokassa vielä helppoa ja kynnys kisaamaan on tarkoituksella mahdollisimman matala.

 

Rally-tokon seuranmestaruus säännöt 1.6.2018 alkaen

Seuranmestaruuskilpailuksi Koillismaan Koirakerho nimeää ennakolta jonkin seuramme järjestämän virallisen Rally-tokokilpailun, jossa järjestetään kaikki luokat. Seuranmestaruudesta voi kilpailla sellainen koira, jonka omistaja ja ohjaaja ovat Koillismaan Koirakerhon jäseniä kilpailuhetkellä.

 

Paras hyväksytty tulos ylimmässä luokassa voittaa (luokkajärjestys: mestari, voittaja, avoin, alokas). Jos on useita samoja tuloksia samalla pistemäärällä, luokan sijoitus ratkaisee. Jos ei tule yhtään hyväksyttyä tulosta, seuranmestaruutta ei jaeta.

 


 
Hallikauden treenivuorot ja kurssit
Rally-tokon ja tokon kisaavat ja kisavalmiit
Treenit loka-huhtikuussa maanantaisin klo 18:15-19:45, minimimäärä 3 henkilöä, maksimi 8 henkilöä. Tähän ryhmään osallistuvilla on vetovastuu ohjatusta vuorosta. Hinta 40 €/henkilö/kuukausi. Koko talven sitovat ilmoittautumiset 22.9. mennessä koillismaankoirakerho@gmail.com. Maksuohjeet lähetetään erikseen osallistujille. 
 
Rally-tokon ja tokon ohjattu vuoro
Treenit loka-huhtikuussa maanantaisin klo 19:45-21:15, minimäärä 3 henkilöä, maksimimäärä 6 henkilöä. Tässä ryhmässä harjoitellaan koirakkokohtaisesti rally-tokon ja tokon alempien luokkien liikkeitä. Tämä ryhmä soveltuu hyvin lajeista kiinnostuneille alkeiskoirakoille sekä kesän alkeiskursseilla olleille koirakoille. Hinta 45 €/henkilö/kuukausi. Koko talven sitovat ilmoittautumiset 22.9. mennessä koillismaankoirakerho@gmail.com. Maksuohjeet lähetetään erikseen osallistujille. 
 
Jos edellä mainittuihin ryhmiin saadaan yhteensä 8 henkilöä tai enemmän on rally-tokon ja tokon harrastajille tarjolla lisäksi vapaavuoro torstaisin klo 19:15-20:15.      
 
Huomioithan, että hallivuoroille osallistuminen vaatii Koillismaan Koirakerhon jäsenyyden sekä kennelliiton sääntöjen mukaan olevat, ajantasaiset rokotukset koiralle. Ilmoittautuminen on sitova ja velvoittaa maksamaan koko kaudesta loka-huhtikuu.
 

Rally-tokon tuplakilpailut 12.10.2019

 

LA 12.10.2019. Aamupäivällä A-kilpailu luokat ALO, AVO, VOI ja MES ja iltapäivällä B-kilpailu luokat ALO, AVO, VOI ja MES. Iltapäivän kilpailu on myös kerhon mestaruus kilpailu. Tuomarina Heli Kelhälä.

 

Jäsenten ilmoittautuminen 9.-15.9.2019 ja kaikille avoin 16.9.-29.9.2019. Varaa paikkasi ensin s-postitse katjasippola7@gmail.com, tämän jälkeen ilmoittautuminen Virkussa. Ilmoittautumismaksu maksetaan vasta, kun kilpailupaikka on varmistettu s-postitse. Koillismaan koirakerhon jäsenten osanottomaksu on 22 €/kilpailu, muut 27 €/kilpailu. Kilpailut pidetään Ruska Laukan maneesissa, Meskusvaarantie 79 (hiekkapohjainen puolilämmin halli).

 


 

 

Tokon ja rally-tokon valmennus lauantaina 29.6. valmentajina Krista Karhu ja Mika Jalonen

 

Tokon ja rally-tokon huippuvalmennus järjestetään lauantaina 29.6.2019 Koillismaan Koirakerhon koulutuskentällä, kouluttajina Krista Karhu ja Mika Jalonen. Valmennus sisältää puolen tunnin alkuteorian sekä 25 min treeniaikaa/koirakko valitsemassasi lajissa. Tämä huippu valmennus kannattaa ehdottomasti hyödyntää!

 

Aika: 29.6. kellonaika vahvistuu kun osallistujat ovat tiedossa, voit myös toivoa sinulle sopivaa aikaa.

 

Paikka: Koillismaan Koirakerhon koulutuskenttä

 

Hinta: 25 e/Koillismaan Koirakerhon jäsen, 35 e/muut

 

Minimiryhmäkoko: 4 koirakkoa

 

Maksimiryhmäkoko: 20 koirakkoa

 

Valmentajat: Lisätietoja koirakoutsi.fi

 

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 23.6. mennessä osoitteeseen koillismaankoirakerho@gmail.com. Ilmoita samalla kumpaa lajia treenaat ja kerro pari sanaa koirastasi. Paikan vahvistus lähetetään maksutietojen kera sähköpostilla, eräpäivä 26.6.2019. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

 


 

Virallinen tottelevaisuuskoe tiistaina 16.7. - PERUTTU

Tervetuloa viralliseen tottelevaisuuskokeeseen Kuusamoon tiistaina 16.7.19! Koe järjestetään kerhon koulutusalueella kivituhkakentällä. Kokeessa järjestetään luokat alo, avo, voi ja evl, tuomarina toimii Piritta Pärssinen.
Koe on kaikille avoin. Järjestävän yhdistyksen jäsenet ovat kokeeseen etusijalla.

Ilmoittautumisaika: 11.6.-2.7.2019. Koillismaan Koirakerhon jäsenet 11.-17.6.2019, muut 18.6.-2.7.2019
Tiedustelut: Hannele Åkerlund, h.ylimaunula@gmail.com
Ilmoittautumiset: h.ylimaunula@gmail.com
Ilmoittautumismaksu jäsenille: 30 €
Ilmoittautumismaksu muille: 35 €
Tilille: FI93 8000 1371 0382 18
Viite: 2338

Tervetuloa tokoilemaan!