Toko- ja rallytokotoimikunnan vastaavana toimii Sari Kallio ja Jenni Karjalainen. Lajeista ja harrastamisesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä koirakerhon sähköpostiin koillismaankoirakerho@gmail.com

 

Kesän 2024 kurssit ja toiminta

Kesän toimintaan osallistuvien koirakoiden tulee olla rokotettu Suomen kennelliiton rokotussääntöjen mukaisesti. Kursseille saa osallistua vain terveen koiran kanssa. Juoksuiset nartut harjoittelevat oman vuoronsa viimeisinä koirina housut jalassa. Kesän kurssien maksuissa huomioidaan kenttämaksu (25 €/kk) kunkin harrastajan osalta niin, ettei kenttämaksusta synny päällekkäisyyttä.

 

 

Rally-tokon alkeiskurssi 4.6.-2.7.2024

Aika: Tiistaisin klo 18-19

Sisältö: Kurssilla harjoitellaan rally-tokon perustaitoja ja tutustutaan lajiin. Kurssilla toimitaan koko ajan kytkettynä. 

Ryhmäkoko: 4-8 koirakkoa

Hinta: 100 €/jäsen, 140 €/ei jäsen, hinnat sisältävät kentän käyttömaksun kurssin ajalle. 

Muuta: Kurssille ovat tervetulleita kaikki yli 4,5 kk täyttäneet koirat ohjaajineen. 

Ilmoittautumiset: Sitovat ilmoittautumiset 19.5. mennessä osoitteeseen sarikallio5@gmail.com. 

 

 

 

Rally-tokon jatkokurssi 6.8.-3.9.2024

Aika: Tiistaisin klo 18-19 

Sisältö: Kurssilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia rally-tokon ratatreenejä ja eri luokkien tehtäviä. Kurssille ovat tervetulleita kaikki yli 4,5 kk täyttäneet koirat ohjaajineen. 

Ryhmäkoko: 4-8 koirakkoa

Hinta: 100 €/jäsen, 140 €/ei jäsen, hinnat sisältävät kentän käyttömaksun kurssin ajalle.

Ilmoittautumiset: Sitovat ilmoittautumiset 15.7 mennessä osoitteeseen j.karjalainen1984@gmail.com. 

 

 

 

Rally-tokon kilpailijoiden ja aktiiviohjaajien vuoro kesä-syyskuussa

Aika: Keskiviikkoisin klo 18-20 

Sisältö: Tämä on vapaavuoro kilpailijoille ja aktiiviohjaajille. Vuorolla harjoitellaan toinen toisiamme auttaen. Jokainen vastaa omasta treenisuunnitelmastaan ja osallistuu treenien suunnitteluun. 

Hinta: Kentän käyttömaksu, joka on 35 €/kk tai 100 €/koko kausi kesä-syyskuu

Ilmoittautumiset: Sitovat ilmoittautumiset 19.5. mennessä osoitteeseen sarikallio5@gmail.com.

 

 

 

Tokon alkeiskurssi 16.5.-13.6.2024

Aika: Torstaisin klo 18-19 

Sisältö: Kurssilla harjoitellaan tokon alokasluokan liikkeitä, kurssi soveltuu kaikille koirille, jotka ovat vähintään 4,5 kk vanhoja. 

Ryhmäkoko: 3-6 koirakkoa

Hinta: 100 €/jäsen, 140 €/ei jäsen, hinnat sisältävät kentän käyttömaksun touko-kesäkuulle.

Ilmoittautumiset: Sitovat ilmoittautumiset 9.5. mennessä osoitteeseen tormanen.riitta@gmail.com

 

 

 

Tokovuoro kilpailijoille ja aktiiviohjaajille kesä-syyskuussa 

Aika: Torstaisin klo 18-20 

Sisältö: Tämä on vapaavuoro kilpailijoille ja aktiiviohjaajille. Vuorolla harjoitellaan toinen toisiamme auttaen. Jokainen vastaa omasta treenisuunnitelmastaan ja osallistuu treenien suunnitteluun. 

Hinta: Kentän käyttömaksu, joka on 35 €/kk tai 100 €/koko kausi kesä-syyskuu

Ilmoittautumiset: Sitovat ilmoittautumiset 9.5. mennessä osoitteeseen tormanen.riitta@gmail.com.

 

 

 


 

 LAJIKUVAUSTEN ALTA LÖYDÄT TOIMIKUNNAN AJANKOHTAISET TAPAHTUMAT JA TALVEN 2023 TOIMINNAN

 

Tottelevaisuuskoulutus (TOKO)

Toko on lyhenne sanasta tottelevaisuuskoe, mutta tarkoittaa myös tottelevaisuuskoulutusta. TOKO-kokeessa arvioidaan koiralle opetettujen asioiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä.


Tottelevaisuuskoulutusta voi suositella kaikille koirille rodusta riippumatta. Koulutuksessa on tarkoitus parantaa ja vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä ja ohjaajalle oikeanlaista koirankäsittelytaitoa. Tottelevainen ja iloinen koira on omistajansa hallinnassa yllättävissäkin tilanteissa. Lähes joka paikkakunnalla järjestetään koirien tottelevaisuuskoulutusta, johon ovat tervetulleet kaikki rokotetut, yli 4 kk ikäiset koirat rodusta riippumatta.


Kilpailuihin tähtäävä tottelevaisuuskoulutus aloitetaan usein jo pienenä pentuna ja ensimmäisenä pennulle opetetaan oikea kontakti ohjaajaan. Pennulle opetetaan jo myös hyvin varhaisessa vaiheessa korkeampien luokkien liikkeitä, kuten ruutua ja tunnistusnoutoa, jotta niistä saataisiin mahdollisimman varmat ja koiralle stressittömät liikkeet sen siirtyessä ylempiin luokkiin. (www.wikipedia.org)


Tokon seuranmestaruus säännöt 1.6.2018 alkaen

Seuranmestaruuskilpailuksi Koillismaan Koirakerho nimeää ennakolta jonkin seuramme järjestämän virallisen tottelevaisuuskokeen, jossa järjestetään kaikki luokat. Seuranmestaruudesta voi kilpailla sellainen koira, jonka omistaja ja ohjaaja ovat Koillismaan Koirakerhon jäseniä kilpailuhetkellä.

 

Paras ykköstulos ylimmässä luokassa ratkaisee (luokkajärjestys: EVL, voittaja, avoin, alokas). Jos on sama pistemäärä, eniten kymppejä saanut voittaa. Jos ei ole ykköstuloksia, paras seuraava hyväksytty tulos ratkaisee. Jos ei tule yhtään hyväksyttyä tulosta, seuranmestaruutta ei jaeta.

 

Rally-toko

 

Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Suomessa rally-toko on ollut 1.5.2014 alkaen virallinen Suomen kennelliiton alainen harrastuslaji.

 

Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkyltistä. Kylttejä on radalla 10–20 kpl 3-5 metrin välein. Koirakko etenee radalla perusseuraamisessa ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja.

 

Rally-tokossa on neljä luokkaa: alokas- (ALO), avoin- (AVO), voittaja- (VOI) ja mestariluokka (MES). Näistä alokasluokka suoritetaan taluttimessa ja muissa luokissa koira suorittaa radan vapaana. Rally-tokon on lajina tarkoitus sopia kaikille ihmisille ja kaikille koiraroduille. Rally-toko on alokasluokassa vielä helppoa ja kynnys kisaamaan on tarkoituksella mahdollisimman matala.

 

Rally-tokon seuranmestaruus säännöt 1.6.2018 alkaen

Seuranmestaruuskilpailuksi Koillismaan Koirakerho nimeää ennakolta jonkin seuramme järjestämän virallisen Rally-tokokilpailun, jossa järjestetään kaikki luokat. Seuranmestaruudesta voi kilpailla sellainen koira, jonka omistaja ja ohjaaja ovat Koillismaan Koirakerhon jäseniä kilpailuhetkellä.

 

Paras hyväksytty tulos ylimmässä luokassa voittaa (luokkajärjestys: mestari, voittaja, avoin, alokas). Jos on useita samoja tuloksia samalla pistemäärällä, luokan sijoitus ratkaisee. Jos ei tule yhtään hyväksyttyä tulosta, seuranmestaruutta ei jaeta.


TALVEN 2023-2024 TOIMINTA

Rally-tokon omatoimivuorot
Ajalla 9.10- 21.12.2023 maanantaisin klo 18-20 ja torstaisin klo 18-20, kevätkaudesta ilmoitetaan erikseen. 
Vuoroille mahtuu max. 6 harrastajaa /ilta. Vuoro on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo aiempaa kokemusta rally-tokosta. Vuoroilla harjoitellaan alo-mes -luokkien tehtäviä ja ratoja toinen toisiamme auttaen. Vuoroille Ilmoittautuminen tulee tapahtumaan Nimenhuudon kautta ja kuusi ensimmäistä ilmoittunutta saa vuoron ko. illalle. Periaatteena on, että harrastaja varaa 1 vuoro /viikko. Jos vuoroa edeltävänä iltana klo 20 Nimenhuudon mukaan on vielä tilaa, niin silloin saa varata myös toisen vuoron/viikko. Paikkana Kuusamon Koira- ja kissakoulun tilat os. Meskusvaarantie 3. Paikka on lämmin sisähalli. Ryhmään otetaan max. 12 harrastajaa. Jos ryhmäkoko jää pieneksi, voidaan vuoroa lyhentää päättymään klo 19.30.
Hinta 180€/ohjaaja

Ilmoittautuminen 19.9.2023 mennessä: sarikallio5@gmail.com.

Ilmoittautuessasi talven vuoroille sitoudut seuraavaan:
• Toimimaan reilujen pelisääntöjen mukaan ja kouluttamaan koiraa positiivisen palkkaamisen keinoin.
• Noudattamaan kunkin hallin sääntöjä -> toimitetaan erikseen kullekin ryhmälle.
• Sitoudut ryhmään ja sen kk-maksuihin koko kauden ajaksi, kunkin ryhmän kesto on ilmoitettu erikseen.
• Maksamaan Koillismaan Koirakerhon jäsenmaksun
• Huolehdit, että koirasi on rokotettu Kennelliiton voimassa olevien rokotusohjeiden mukaisesti.