style='display: ;'}>

 

Toko- ja rallytokotoimikunnan vastaavana toimii Tessa Suopanki. Lajeista ja harrastamisesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Tessaan,  tessa.suopanki@gmail.com

 


 

 LAJIKUVAUSTEN ALTA LÖYDÄT TOIMIKUNNAN AJANKOHTAISET TAPAHTUMAT JA KESÄN 2021 KURSSIT

 

Tottelevaisuuskoulutus (TOKO)

Toko on lyhenne sanasta tottelevaisuuskoe, mutta tarkoittaa myös tottelevaisuuskoulutusta. TOKO-kokeessa arvioidaan koiralle opetettujen asioiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä.


Tottelevaisuuskoulutusta voi suositella kaikille koirille rodusta riippumatta. Koulutuksessa on tarkoitus parantaa ja vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä ja ohjaajalle oikeanlaista koirankäsittelytaitoa. Tottelevainen ja iloinen koira on omistajansa hallinnassa yllättävissäkin tilanteissa. Lähes joka paikkakunnalla järjestetään koirien tottelevaisuuskoulutusta, johon ovat tervetulleet kaikki rokotetut, yli 4 kk ikäiset koirat rodusta riippumatta.


Kilpailuihin tähtäävä tottelevaisuuskoulutus aloitetaan usein jo pienenä pentuna ja ensimmäisenä pennulle opetetaan oikea kontakti ohjaajaan. Pennulle opetetaan jo myös hyvin varhaisessa vaiheessa korkeampien luokkien liikkeitä, kuten ruutua ja tunnistusnoutoa, jotta niistä saataisiin mahdollisimman varmat ja koiralle stressittömät liikkeet sen siirtyessä ylempiin luokkiin. (www.wikipedia.org)


Tokon seuranmestaruus säännöt 1.6.2018 alkaen

Seuranmestaruuskilpailuksi Koillismaan Koirakerho nimeää ennakolta jonkin seuramme järjestämän virallisen tottelevaisuuskokeen, jossa järjestetään kaikki luokat. Seuranmestaruudesta voi kilpailla sellainen koira, jonka omistaja ja ohjaaja ovat Koillismaan Koirakerhon jäseniä kilpailuhetkellä.

 

Paras ykköstulos ylimmässä luokassa ratkaisee (luokkajärjestys: EVL, voittaja, avoin, alokas). Jos on sama pistemäärä, eniten kymppejä saanut voittaa. Jos ei ole ykköstuloksia, paras seuraava hyväksytty tulos ratkaisee. Jos ei tule yhtään hyväksyttyä tulosta, seuranmestaruutta ei jaeta.

 

Rally-toko

 

Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Suomessa rally-toko on ollut 1.5.2014 alkaen virallinen Suomen kennelliiton alainen harrastuslaji.

 

Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkyltistä. Kylttejä on radalla 10–20 kpl 3-5 metrin välein. Koirakko etenee radalla perusseuraamisessa ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja.

 

Rally-tokossa on neljä luokkaa: alokas- (ALO), avoin- (AVO), voittaja- (VOI) ja mestariluokka (MES). Näistä alokasluokka suoritetaan taluttimessa ja muissa luokissa koira suorittaa radan vapaana. Rally-tokon on lajina tarkoitus sopia kaikille ihmisille ja kaikille koiraroduille. Rally-toko on alokasluokassa vielä helppoa ja kynnys kisaamaan on tarkoituksella mahdollisimman matala.

 

Rally-tokon seuranmestaruus säännöt 1.6.2018 alkaen

Seuranmestaruuskilpailuksi Koillismaan Koirakerho nimeää ennakolta jonkin seuramme järjestämän virallisen Rally-tokokilpailun, jossa järjestetään kaikki luokat. Seuranmestaruudesta voi kilpailla sellainen koira, jonka omistaja ja ohjaaja ovat Koillismaan Koirakerhon jäseniä kilpailuhetkellä.

 

Paras hyväksytty tulos ylimmässä luokassa voittaa (luokkajärjestys: mestari, voittaja, avoin, alokas). Jos on useita samoja tuloksia samalla pistemäärällä, luokan sijoitus ratkaisee. Jos ei tule yhtään hyväksyttyä tulosta, seuranmestaruutta ei jaeta.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rally-tokon ja tokon omatoimivuorot talvella 2021-2022
- Maanantaisin klo 17-19
- Keskiviikkoisin klo 18-20
Vuoroilla harjoitellaan itseohjautuvasti ja toinen toisiamme auttaen rally-tokon alokas-mestariluokan ratoja sekä tokon avo-evl -liikkeitä. Vuoro soveltuu kaikilla alkeiskurssin käyeneille koirakoille. Vuoroille osallistuvilla koirakoilla on talkoovelvoite toimikunnan järjestämissä kilpailuissa. Hinta 35 euroa /ohjaaja/kk, yhteensä 245 euroa. Kurssimaksu suoritetaan kahdessa erässä, ensimmäinen eräpäivä on 4.10 ja toinen 15.1. Sitovat ilmoittautumiset pe 24.9.2021 mennessä osoitteeseen koillismaankoirakerho@gmail.com.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RUSKA-RALLYT, TERVETULOA KILPAILEMAAN!

Rally-tokon ruskakilpailut järjestetään Koillismaan koirakerhon koulutusalueella Kuusamossa 25.-26.9.2021. Tuomarina viikonlopun aikana toimii Pia Heikkinen ja koetoimitsijoina Tessa Suopanki, Katja Sippola ja Riitta Törmänen.

Lauantain A-kilpailu
Luokat: alo, avo, max. 15 koirakkoa
Lauantain B-kilpailu
Luokat: alo, avo, max. 15 koirakkoa.
Lauantain C-kilpailu
Luokat voi, mes, max. 15 koirakkoa.
Lauantain D-kilpailu
Luokat voi, mes, max. 15 koirakkoa

Sunnuntain kilpailu
Luokat: alo-mes, max. 20 koirakkoa.
Samalla kilpaillaan Koillismaan koirakerhon kerhonmestaruudesta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 10.9.2021 alkaen: www.virkku.net 

 

KESÄN 2021 KURSSIT:

Rally-tokon alkeiskurssi 

Rally-tokon alkeiskurssi järjestetään 15.6.-13.7 koirakerhon koulutuskentällä tiistaisin klo 17:30-19. Kurssilla harjoitellaan kytkettynä rally-tokon alokasluokan kylttejä. Harjoiteltavat taidot mm. seuraaminen, istuminen, maahanmeno sekä paikallaolo ovat oivallisia harjoitteita myös arkielämän taitoja tukemaan. Kurssilla on vaihtuva vetäjä. Kurssille osallistumiselle ei ole vähimmäisvaatimuksia, kaikki yhteisestä ja iloisesta tekemisestä kiinnostuneet koirakot ovat tervetulleita! Kurssille otetaan 4-6 koirakkoa. Hinta 50 €/koirakko. Ilmoittautumiset 13.6.2021 mennessä osoitteeseen koillismaankoirakerho@gmail.com. Kurssimaksun eräpäivä on 15.6.2020.

 

 

Rally-tokon jatkoryhmä

Rally-tokon jatkoryhmä järjestetään 17.8.-7.9. koirakerhon koulutuskentällä tiistaisin klo 17:30-19:00. Kurssilla on vaihtuva vetäjä. Kurssin aiheena on alokasluokan ratatreenit. Harjoitukset tehdään kunkin koirakon taitotaso huomioiden. Kurssi sopii rally-tokon alkeiskurssin käyneille tai esim tokon alokasluokan liikkeet hallitseville. Koirat pidetään kurssilla kytkettyinä. Kurssille otetaan 4-6 koirakkoa. Hinta 40 €/koirakko. Ilmoittautumiset 10.8.2021 mennessä

osoitteeseen koillismaankoirakerho@gmail.com. Kurssimaksun eräpäivä on 15.8.2021.

 

Rally-toko kilpailijat 

Rally-tokon kilpailijoiden vuoro järjestetään kesä-syyskuussa tiistaisin klo 19-21 koirakerhon koulutuskentällä. Vuorolla harjoitellaan 

itseohjautuvasti ja toinen toisiamme auttaen alokas-mestariluokan ratoja. Vuoro sopii jatkoryhmän käyneille koirakoille. Vuorolle osallistuvilla koirakoilla on talkoovelvoite osallistua toimikunnan yhteisen toiminnan edistämiseen, erillistä osallistumismaksua ei ole. Kaikki kilpailemisesta ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneet koirakot ovat tervetulleita mukaan! Ilmoittautuminen 25.5.2021 mennessä osoitteeseen koillismaankoirakerho@gmail.com.