Agility

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto. Laji sopii kaiken ikäisille ihmisille ja kaikenlaisille koirille. Agilityradalla ihmisen ohjaama koira suorittaa esteradan mahdollisimman virheettömästi ja nopeasti. Ohjaaja ohjaa koiraa suorittamaan radalla olevat esteet liikkumalla itse, kehonsa liikkein sekä ääntään käyttäen.

 

Koirat jaotellaan viiteen kokoluokkaan säkäkorkeuden mukaan: pikkumini, mini, medi, pikkumaksi ja maksi. Agilityradalla on käytössä 11 erilaista estettä. Kilpailuradan pituus eli esteiden kokonaismäärä sekä vaikeus riippuvat kilpailuluokasta (1. luokka on helpoin, 3. luokka vaikein).

 

Parhaimmillaan agility on ohjaajan ja koiran saumatonta yhteistyötä. Lajissa voi kilpailla tai sitä voi harrastaa ihan vain omaksi ja koiran iloksi.

 

Kesällä kaikkiin agilityn treeniryhmiin saa osallistua juoksuisen narttukoiran kanssa (ei talvella ratsastusmaneesilla!). Täytyy pitää juoksuhousut jalassa, lämmittely/jäähdyttely esim. tiellä (ei kentän ympäri), ilmoittaa treenikavereille ja treenata vimeisenä. Kesän epävirallisiin agilitykisoihin voi osallistua juoksuisen nartun kanssa. Koiran alaikäraja kursseille on lähtökohtaisesti 1 vuosi, mutta järjestämme mahdollisuuksien mukaan myös pentuagilitykoulutusta, jossa koulutuksen sisältö/tehtävät sovelletaan pentujen rakenteellisen kehityksen mukaan, pentukoiran osallistumisikäraja 4,5kk (tehosterokotteesta kulunut 2vkoa). Ohjaajalla ja koiralla tulee olla oma tapaturmavakuutus.

 

Kesän koulutuksissa ei ole hellerajaa, mutta jokaista koiranohjaajaa muistutetaan huomioimaan oman koiran lämmönsietokyky. Koiraa kannattaa viilentää lämpimällä kelillä esim. viilennysloimella (tai laittamalla märkä pyyhe koiran päälle) tai uittamalla. Lämpimällä kelillä treenit tulee pitää lyhyinä ja keskittyä esim. kontaktitreeneihin.


 

KESÄN 2021 AGILITYKURSSIT-JA RYHMÄT: (ilmoittautuminen avattu 12.5.2021)

 

Huomioithan, että Koillismaan Koirakerhon jäsenyys vaaditaan kaikkien kurssien ja ryhmien osallistumiseen. Ohjeet liittymiseen http://www.koillismaankoirakerho.fi/jaseneksi2.html.

 
 
OHJATUT RYHMÄT KESÄLLÄ:
 

Alkeiskurssi

 

Kenttä on aidattu, harjoitteet voi suorittaa koira kytkettynä ja harjoitteet voidaan tehdä tarvittaessa yksi koirakko kerrallaan. Kurssi maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18-20 vkoilla 25-28. Kurssin pvmt: 23.6., 28.6., 30.6., 5.7., 7.7., 12.7. ja 14.7. Valmentajana Kaisa Jauhiainen ja Katja Alatalo, hinta 115e/koirakko/jäsen, sisältää yhden teoriakerran sekä kuusi käytännön treeniä. Min.määrä jotta kurssi toteutuu 4 koirakkoa, max. 6 koirakkoa. Koiran alaikäraja 4,5kk. Rokotukset tarkistetaan ensimmäisellä kerralla. Alkeiskurssille on valmis päivitetty runko, treenien sisältö muokkautuu kuitenkin osallistuvien koirakoiden tason/koiran iän mukaan. Kurssi starttaa teoriakerralla ke 23.6.2021 klo 18-20. Alkeiskurssin ilmoittautuminen auki ma 14.6.2021 asti!

 

Suulliset käskyt-kurssi

 

Kurssi-illat maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18-21 vkoilla 23-24: 7.6., 9.6., 14.6. ja 16.6. Hinta 65e/koirakko, sisältää 4 treenikertaa. Minimi 4 koirakkoa, max. määrä avoin/tarkentuu. Valmentajana Jenni Runnakko.

 

Keinun tehokurssi

 

Kurssi-illat maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18-21, treeni-illat: 21.6., 19.7., 21.7. ja 26.7. Hinta 65e/koirakko, sisältää 4 treenikertaa. Minimi 4 koirakkoa, max. 6 koirakkoa. Valmentajana Sari Kumpuniemi.

 

Lapsi-vanhempi alkeiskurssi

 

Sisältää viisi käytännön kertaa, ajankohta avoinna, sovitaan yhdessä lasten huoltajien kesken. Huoltajat valmentavat ryhmää vuorovedoin. Ryhmäkoko max. 6 koirakkoa. Lasten osalta tulee maksaa joko jäsenmaksu tai perheen 2.jäsenen maksu. Ei kurssimaksua, ainoa velvoite jäsenmaksun maksaminen. Lapsen osallistumisalaikäraja 5 vuotta. Vanhemman tulee olla läsnä koirakon kanssa treenien ajan. Lapsen kanssa osallistuvan koiran tulee omata kaikki agilityssa kisaamiseen tarvittavat taidot; koiran tulee olla estevarma ja perusohjattava, joka on ohjaajan hallinnassa. Ryhmälle luodaan oma Facebook-sivu, joka auttaa yhteisen sopimisessa ja mahdollisten muutosten puinnissa.

 

 

* Ilmoittautumiset ovat sitovia (vain lääkärin todistuksella maksupalautus) ja kurssimaksusta tulee lähettää aina kopio Anskulle viimeistään 48h ennen kurssin alkua, muuten ryhmäpaikka siirtyy jonossa seuraavalle. 

 

* Ilmoittautuminen ja lisätietoa sähköpostilla osoitteeseen annemari.maatta1@gmail.com, kaikkien kurssien ja ryhmien ilmoittautumiset ma 31.5.2021 mennessä! HOX; ainoastaan alkeiskurssin ilmoittautuminen auki ma 14.6.2021 asti (Koillismaan Koirakerhon avoimet ovet-tutustumispäivä la 12.6.)!

 

* Ilmoittautumisessa tulee näkyä selkeästi mihin ryhmään ja millä koiralla, ohjaajan nimi, puh.numero ja sähköpostiosoite sekä koiran kutsumanimi, rotu, ikä ja koirakon agilitytausta/taitotaso. Lisäksi kerro jos olet uusi jäsen.

 

 

Lisäksi

 

Kysynnän ja tarpeiden mukaan loppukesälle saattaa tulla tarjolle vielä täsmäiskukurssi, aiheena pujottelun perusteet/häiriöt, putkitreenit tai kontaktien opettaminen (valittavana pysäytys tai juoksu). Min.osallistujamäärä 4 koirakkoa. Hinta 65e/koirakko (sis.4krt).

On mahdollista saada agilityn yksityisopetusta, hinta 65e/h, tilaajan valitsemana ajankohtana, hänen määrittämällään teemalla ja kestolla ja niin että valmentajalle aikataulu sopii.

Olethan yhteydessä agilityvastaavaan mikäli jokin näistä kiinnostaa!

 

 

ITSEOHJAUTUVAT RYHMÄT KESÄLLÄ:

 

Kisaavat/kisavalmiit

 

Omatoimivuoro, ei valmentajaa, viikkovuoroja 2; tiistaisin klo 17.30-21 ja torstaisin 17.30-21. Maksuton jäsenelle. Tämän ryhmän jäsenten velvoitteena on agilityvalmentajana toimiminen! Tämä ryhmä rakentaa radan aina tiistaisin, rata on kaikkien agilitytreenaajien käytettävissä. Ilmoittautuminen läsnä-tai poissaolevaksi viikkotreeneihin agility.nimenhuuto.comissa. Lisätietoa ryhmän jäsenille kerrotaan erikseen.

 
Jatkoryhmä
 
 
Omatoimivuoro, ei valmentajaa, viikkovuoroja 2; sunnuntaisin klo 17.30-20 ja 28.7. lähtien keskiviikkoisin klo 18-20. Maksuton jäsenelle. Alkeiskurssin käyneille koirakoille. Valmis ratapohja käytössä läpi kesän. Ilmoittautuminen läsnä-tai poissaolevaksi viikkotreeneihin agility.nimenhuuto.comissa. Lisätietoa ryhmän jäsenille kerrotaan erikseen.
 
Jatkoryhmäläisille voidaan tarjota lisäksi ratatreeniä heinä-syyskuulle. Ratatreenin hinta 65e/h (yhdessä tunnissa treenaa yleensä kaksi koirakkoa). Olethan yhteydessä agilityvastaavaan mikäli tällainen kiinnostaa!

 


 

 

TALVEN 2020-2021 AGILITYN TREENIRYHMÄT (ilmoittautuminen avattu 2.9.):

 

Ryhmiin ilmoittautumisohjeet löydät alhaalta!

 

Treenit ajalla LOKAKUU 2020 - HUHTIKUU 2021. Ryhmäpaikan vahvistuksen saadessaan koirakko sitoutuu koko talvelle; jatkoryhmä 6kk ja kisaavat 7kk treenaukseen! Rahan palautus vain lääkärin todistuksella.

 

Talven treenipaikan maksu maksetaan kahdessa erässä. Ensimmäinen ajalta marras-tammikuu ja toinen ajalta helmi-huhtikuu. 1.maksun eräpäivä 18.10.2020 ja 2.maksun eräpäivä 24.1.2021. Maksuohjeet viitteineen lähetetään osallistujille.

 

Lokakuu maksetaan erikseen. Lokakuun maksun eräpäivä kisaaville 20.9.2020! Maksuohjeet lähetetään osallistujille erikseen.

 

Huomio; kesä-lokakuulle sitoutuneet alkeis/jatkoryhmäläiset treenaavat maneesilla lokakuun keskiviikkoisin klo 18.15-20.15 (kesän kurssinsa loppuun). Lokakuun alkeis/jatkoryhmäläiset voivat lisäksi käydä itseohjautuvasti treenaamassa lokakuun sunnuntait klo 15-19 kisaavien kanssa (sisältyy lokakuun hintaan). Talvikauden jatkoryhmä starttaa marraskuun alusta, treenit kerran viikossa sunnuntaisin. Tähän täytyy siis ilmoittautua erikseen, huomio lokakuussa ohjatussa treenaavat.

 

Treeneihin ilmoittautuminen läsnä-tai poissaolevaksi sekä radat agility.nimenhuuto.comissa.

 

AGILITYN JATKORYHMÄ sunnuntaisin klo 15-17 ajalla 1.11.20-30.4.21, vaihtuva valmentaja, hinta 45e/koirakko/kk, yht. 270e/kausi. Talven maksu kahdessa erässä. Max. 6 koirakkoa (minimi 4 koirakkoa). Esteosaamisen tsekkaus kolmella ensimmäisellä kerralla. Alkeiskurssin käyneille/vastaavat taidot omaaville koirakoille. Ensisijalla ryhmään kesän 2020 alkeis/jatkoryhmän koirakot.

 

 

AGILITYN KISAAVAT/KISAVALMIIT sunnuntaisin klo 17-19 ajalla 1.10.20-30.4.21. Esteosaamisen tsekkaus kolmena sunnuntaina marraskuussa. Hinta: lokakuu 20e/ohjaaja, marras-huhtikuu 35e/kk/ohjaaja, yht. 210e. Talven maksu kahdessa erässä (+lokakuun maksu 20e syyskuussa). Ei valmentajaa. Tämän ryhmän jäsenten velvoitteena on ohjatun agilityryhmän valmennus. Lisätietoa ryhmän jäsenille kerrotaan erikseen.

 


* Sitova ilmoittautuminen ja kyselyt sähköpostilla osoitteeseen annemari.maatta1@gmail.com, ilmoittautumiset 15.9.2020 mennessä! HOX; ilmoittautumisessa tulee näkyä selkeästi mihin ryhmään ja millä koiralla, ohjaajan nimi, puh.numero ja sähköpostiosoite sekä koiran kutsumanimi, rotu, ikä ja koirakon agilitytausta/taitotaso.

 

* Onhan Koillismaan Koirakerhon jäsenyys kunnossa? Jotta voi osallistua treeniryhmiin, tulee olla jäsen. Ohjeet http://www.koillismaankoirakerho.fi/jaseneksi2.html. Muista ilmoittaa osoite ja ohjaajan syntymävuosi, kiitos.

 

 


Kesällä agilityesteiden käyttö ja kentällä oleva rata
 
Koulutusalueella uudella kentällä rata paikallaan läpi koko kesän (uusi kenttä rakentuu kesäkuussa 2021). Rimat kannakkeineen säilytetään lukitussa varastossa ja kaikki tuulen mukana mahdollisesti liikkuvat esteet tulee aina kerätä treenin jälkeen varastoon.
 
Lisätietoja: Agilityvastaava Anne-Mari Määttä, annemari.maatta1@gmail.com.