Koillismaan Koirakerhon koulutusalue

Muistathan tehdä varauksen koulutusalueen käytöstä, ks. kohta Varauskalenterit!

Osoite: Raviradantie 18, Kuusamo. Jos navigaattori ei löydä tätä osoitetta, niin kokeile Meskusvaarantie 22, jonka jälkeen oikealle Raviradan ensimmäisen kyltin mukaan, tarkempi ohje alla.

Ajo-ohje Koirakerhon koulutusalueelle:
- Aja 5-tietä Kuusamosta Kemijärven suuntaan.
- Käänny vasemmalle Meskusvaarantielle Kuusamon Uistimen kohdalta.
- Aja 2,2 km ja käänny oikealle Housusuontielle kyltin RAVIRATA kohdalta.
- Aja noin 2 km, käänny oikealle kyltin "Koillismaan koirakerho" kohdalta.
- Aja eteenpäin kunnes vasemmalla näkyy koulutuskenttä varastorakennuksineen. Auton voi pysäköidä kummalle puolelle aitaa tahansa. Koulutuskentän ja raunioradan portit sijaitsevat vierekkäin.
Osoite Raviradantie 18 Fonectan kartalla

Koirien ulkoilutus: Koulutusalueen toisella puolella (aiemmin käyttämämme hiekkatie) sijaitseva metsä on yksityisen omistamaa maata, jossa ei ole suotavaa ulkoiluttaa koiria. Muutoin koiria voi ulkoiluttaa parhaaksi katsomassaan kohdassa. 


Koirakerhon koulutusalueen varaston avain on seinään asennetussa avainboksissa. Boksin numerokoodin saa omalta lajivastaavaltaan tai koulutusalueen varauskalenterin vastuuhenkilöltä Riitta Törmäseltä puh. 040 748 1287 tai tormanen.riitta@gmail.com.


KOILLISMAAN KOIRAKERHON KOULUTUSALUEEN TOIMINTAOHJEET JA SÄÄNNÖT
Päivitetty 19.1.2019

Koillismaan Koirakerho ry:llä on aidattu koulutusalue Kuusamon Hirsikankaan alueella (lähin katuosoite on Housusuontie).

Koulutusalue on tarkoitettu Koillismaan koirakerho ry;n jäsenten käyttöön. Alueen käytöstä ei peritä jäseniltä erillistä maksua. Agilityesteitä saavat käyttää vain pentuagilitykurssin tai agilityn alkeiskurssin käyneet (tai vastaavat tiedot ja taidot todistetusti omaavat) koirakot. Kesäisin agilityrata jätetään paikoilleen tiistai-perjantai väliseksi ajaksi portin puoleiseen päähän kenttää. Agilityesteet siirretään aina treenien päätyttyä varaston vieressä olevalle hiekka-alueelle. (Hyppyesteiden rimat, pujotteluverkot ja umpitunneli tulee laittaa aina varastoon treenien jälkeen). Pelastuskoiratreenien pöytäesteet sijoitetaan sorakentän takaosaan toistaiseksi pysyvästi omille paikoilleen, ketteryysesteet sekä PK:n A-este siirretään hiekka-alueelle agilityesteiden viereen aina treenien jälkeen.

 

Koirakerhon varauskalenterista jäsenet näkevät, milloin alue on jäsenten vapaassa käytössä ja milloin alueella on järjestettyä toimintaa. Koulutusalue on jaettavissa käytön kannalta kolmeen osaan: rauniorata, kivituhkapintaisen koulutuskentän etuosa ja takaosa. Koulutusalueen varauksissa etusijalla ovat ohjatut koulutukset, joiden ajankohdat tarkentuvat yleensä 4 kk ennen koulutuspäivää.

 

Kivituhkakentän koko on 30 x 60 metriä; aidan puoleinen kentän etuosa varastolle asti on noin 30 x 35 metriä ja takaosa noin 30 x 25 metriä. Kivituhkakentän etu- ja takaosan välissä ei ole aitaa. Koko alue on aidattu poroaidalla, lisäksi koulutuskentän ja raunioradan välissä on poroaita eli ne ovat kaksi erillistä aluetta, joihin kumpaankin on oma portti. 

 

Rauniorataa, kivituhkakenttää ja ketteryysesteitä voivat veloituksetta käyttää myös muihin yhdistyksiin kuuluvat vieraspaikkakuntalaiset pelastuskoiraryhmät ja -koirakot, jos rata ei ole oman yhdistyksen käytössä. Otathan yhteyttä peko-vastaavaan yhteistreenien sopimiseksi (peko-vastaavan puuttuessa puheenjohtajaan). Koulutuskenttä tulee varata erikseen Riitta Törmäsen kautta ja rauniorata Tessa Suopangin kautta. Varauksen tekijän tulee olla Koillismaan koirakerhon jäsen ja jonkun Koillismaan koirakerhon jäsenen tulee olla läsnä alueella varauksen aikana. (Päätetty hallituksen toimesta 17.3.2013, lisätty sääntöihin näkyviin 18.7.2013.)

 

Koillismaan Koirakerhoon kuulumattomilta käyttäjiltä peritään vuokra koulutuskentän (kivituhkakenttä ja hiekkakenttä) käytöstä. Koulutuskentän vuokra on 10 e/tunti tai 50 e/päivä. Hinta sisältää koulutusalueen (kivituhkakenttä ja hiekkakenttä) käytön. Agilityesteiden käytöstä peritään 25 e/kerta. Vuokraajien tulee erikseen ilmoittaa, mikäli haluavat varata myös raunioradan käyttöönsä (ei erillistä veloitusta).

Tiedustelut raunioradan käyttövuorojen, varausten ja sääntöjen osalta tulee osoittaa Tessa Suopangille puh. p. 040 589 2909, tessa.suopanki@gmail.com. Koulutuskentän varaukset tehdään koulutuskentän varauskalenterista vastaavalle Riitta Törmäselle puh. 040 748 1287 tai tormanen.riitta@gmail.com . 

 
Koulutusalueen käyttö tapahtuu jokaisen koirakon omalla vastuulla. Sekä koiran ohjaajalla että koiralla tulee olla voimassa oleva tapaturmavakuutus. Koiran tulee olla ohjaajansa hallinnassa.
 
Koulutusalueelle ei saa tuoda sairaita koiria. Kentällä saa treenata juoksuisen koiran kanssa. Juoksuisten narttujen treenaaminen agilityesteillä on sallittua kesän treeniryhmissä ja ulkopuolisten kouluttajien koulutuksissa* seuraavin ehdoin : juoksuhousut oltava jalassa, startissa koira istutetaan alustan (tekonurmipala) päälle ja juoksuinen narttu treenaa viimeisenä. Alkeiskurssille ei sallita juoksuisia narttuja. Kuusamo Cupiin voi osallistua juoksuinen narttu mölli- ja kisaavien luokkaan (ei vauhtiradalle). *) Ulkopuolinen kouluttaja saa tarvittaessa kieltää juoksuisen nartun osallistumisen.
 
Jokainen huolehtii omalta osaltaan alueen siisteydestä. Koirien tarpeiden teko koulutusalueella (aidatun alueen sisällä) on ehdottomasti kielletty. Koiria saa ulkoiluttaa aidatun alueen ympärillä olevassa metsässä (ei kuitenkaan koulutusalueen toisella puolella pienen hiekkatien takana olevassa metsässä).

Tupakointi koulutusalueen aitauksen sisäpuolella on kiellettyä. Autojen pysäköintiin varatulla alueella tupakantumpit on kerättävä talteen.
 
Koulutusalueella tapahtuneista vahingoista on ilmoitettava välittömästi yhdistyksen hallituksen jäsenille (katso kohta Yhteystiedot).


Koulutuskenttähankkeen taustaa ja vaiheita
Koillismaan Koirakerho on rakentanut kaupungilta vuokraamalleen alueelle koirien koulutuskentän ja raunioradan. Lisäksi koulutusalueella on tilaa mahdollisen harjoitushallin rakentamiselle tulevaisuudessa. Alue sijaitsee Hirsikankaalla.

Hankeelle on saatu rahoitusta Myötäle ry;ltä ja kerätty raha/materiaalilahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä ja yrityksiltä. Lisäksi on tehty ja tehdään edelleen mahdollisimman paljon talkootöitä.

 


Kentän muutostyöt 19.6.2013:

Sekä kentän että raunioradan portit siirrettiin koulutusalueen vastakkaiselle puolelle. Uusille porteille tehtiin uusi kulku Housusuontieltä. Raunioradan ja sorakentän väliin rakennettiin väliaita.


Kentän rakennustöiden eteneminen, tilanne 23.4.2013:
Koulutusalueen kenttä on tasoitettu ja pinnoitettu (kivituhkapinnoite). Varastorakennus on valmis. Alue on aidattu. Rauniorata sai A-koetason hyväksynnän kesällä 2012.

Raunioradalle tuodaan edelleen betonitavaraa, jota on jo sijoiteltu lopullisiin sijoituspaikkoihinsa. Työ jatkuu kesän 2013 aikana (heti kun saadaan lisää betonia).   

Koillissanomat seuraa koulutusaluehankkeen etenemistä. Kuvia löytyy osiosta Kuvagalleria - Koulutusalueen valmistumisvaiheita.


Raunioradan tekemistä varten tarvitsemme alueelle betonia. JOS SINULLA ON BETONIJÄTETTÄ, TIILIÄ TAI VASTAAVAA (ei saa sisältää puuta tai lasia), otamme mielellämme tavaraa vastaan. Jos sinulla on tarjolla kyseistä tavaraa, ota yhteyttä Mika Tauriaiseen, puh. 040 551 2171, mika.tauriainen71@gmail.com.

 


KOULUTUSALUEHANKETTAMME OVAT TUKENEET SEURAAVAT YRITYKSET SEKÄ YKSITYISET HENKILÖT:

Kuusamon kaupunki
Myötäle ry
   
ELY-keskus
Rukakeskus Oy

K-citymarket, Sanna ja Jaakko Iso-Möttönen Oy

Nordea Kuusamo
Lapin Ammattiopisto

Kuusamon Musti ja Mirri 
  

Kuusamon Uusi Apteekki  
 
Halpa-Halli Juusolat 
Rukan Maanrakennus Rasepi Oy
Elmo Sport Kuusamo Kuusela Pasi
Saapunki Pertti