Ajankohtaista

Tulevat koulutukset, kurssit, tapahtumat, kokeet ja muut ajankohtaiset asiat! Löydät samat tiedot myös Koirakerhon Facebook-sivuilta.tiedot


 

Marras-huhtikuu maneesivuorot 

 Alla lisätietoja ilmoittautumista varten agilityn sekä tokon ja rally-tokon talven kursseille ja maneesivuoroille. Kaikki vuorot järjestetään Ruska Laukan maneesilla osoitteessa Meskusvaarantie 79 B. Huomioithan, että voidaksesi osallistua kursseille tulee koirien olla rokotettuja Kennelliiton sääntöjen mukaan sekä ohjaajien kuulua Koillismaan Koirakerhoon. Alle 16-v jäsenet saavat harjoitella maneesilla veloituksetta vanhempansa seurassa. Kullekin vuorolle ilmoittautuminen on sitova ja velvoittaa maksamaan koko talvikaudesta. Kaikki jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita talven maneesivuoroille!   

Agility kilpailijat keskiviikkoisin klo 18:15-20:15 ja sunnuntaisin klo 15-17
Agilityn kilpailijoiden ryhmässä harjoitellaan omatoimisesti, max. 8 koirakkoa/vuoro. Tämän ryhmän jäsenten velvollisuutena on ohjatun agilityryhmän vetäminen. Samassa ryhmässä treenaavat kaikki kisaavien koirakot, jotka jakautuvat kahdelle eri viikkovuorolle. Ilmoittautuminen läsnä- tai poissaolevaksi viikkotreeneihin agility.nimenhuuto.comissa. Lisätietoja kerrotaan ryhmän jäsenille erikseen. Hinta 180 €/talvikausi (30 €/kk), laskutus tehdään kahdessa erässä lokakuussa ja tammikuussa. Sitovat ilmoittautumiset 22.9. mennessä osoitteeseen annemari.maatta1@gmail.com.

 

Agility jatkoryhmä sunnuntaisin ohjattuvuoro klo 17-19 ja vapaavuoro keskiviikkoisin 18:15-20:15

Vaihtuva vetäjä (min.3krt/kk), Ryhmä on tarkoitettu alkeiskurssin käyneille/vastaavat taidot omaaville koirakoille. Ryhmä treenaa kisaavien radalla pienempiä ratapätkiä tehden. Ensisijalla ryhmään on kesän 2018 ryhmien koirakot. Ilmoittautuminen läsnä- tai poissaolevaksi viikkotreeneihin agility.nimenhuuto.comissa. Lisätietoja kerrotaan ryhmän jäsenille erikseen. Hinta 240 €/talvikausi (40 €/kk), laskutus tehdään kahdessa erässä lokakuussa ja tammikuussa. Sitovat ilmoittautumiset 22.9. mennessä osoitteeseen annemari.maatta1@gmail.com.

 

Rally-tokon ja tokon omatoimivuoro/kilpailijat perjantaisin klo 18:15-20:15

Rally-tokon ja tokon omatoimivuorolla harjoitellaan omatoimisesti toinen toisiamme auttaen. Vuoro soveltuu lajia jo osaaville koirakoille. Suosittelemme alkeiskurssin käyntiä tai aikaisempaa harrastustaustaa vuoroon osallistuville. Hinta 180 €/talvikausi (30 €/kk), laskutus tehdään kahdessa erässä lokakuussa ja tammikuussa. Treenien suunnittelussa ja viikoittaiseen ilmoittautumiseen hyödynnetään nimenhuuto.comia. Sitovat ilmoittautumiset 22.9. mennessä osoitteeseen tessa_kokkonen@hotmail.com

 


 

Rally-tokon tuplakilpailut 8.9.2018

 

LA 8.9.2018. Aamupäivällä A-kilpailu luokat ALO, AVO, VOI ja MES ja iltapäivällä B-kilpailu luokat ALO, AVO, VOI ja MES. Tuomarina Pia Heikkinen.

 

Jäsenten ilmoittautuminen 4 - 11.8, muut 12.8 – 25.8.2018. Varaa paikkasi ensin s-postitse katjasippola7@gmail.com, tämän jälkeen ilmoittautuminen Virkussa. Ilmoittautumismaksu maksetaan vasta, kun kilpailupaikka on varmistettu s-postitse. Koillismaan koirakerhon jäsenten osanottomaksu on 20 €/kilpailu, muut 25 €/kilpailu. Kilpailut pidetään Koillismaan koirakerhon koulutusalueella.


 

Rally-tokon koulutus

SU 9.9.2018 pidetään RALLY-TOKO:n koulutus Koillismaan koirakerhon koulutusalueella. Koulutuksen pitää tuomari Pia Heikkinen. Lisätietoa myöhemmin.


 

Rauniorata käyttökiellossa 24.6.-8.7!

Sunnuntaina 24.6 uusitaan raunioradan piilojen kannet ja samalla myrkytetään rata. Radalla ei saa treenata tämän jälkeen kahteen viikkoon myrkkyjen takia. Koulutuskenttä on normaalisti käytössä koko kesän.


 

Mölli-toko sunnuntaina 17.6. klo 17

Sunnuntaina 17.6 klo 17 järjestetään möllitokot koulutuskentällä. Luokkina mölli (=aloluokan liikkeet, liikkeiden välissä saa palkata koiran) sekä alo, avo, voi ja evl. Epikset ovat jäsenille ilmaiset, ei-jäsenille 5e. Tarkoituksena on tarjota koirakoille mahdollisimman kisamainen tilanne, liikkeitä ei kuitenkaan pisteytetä, mutta palautetta saa halutessaan suorituksen päätteeksi. Ilmoittautuminen ke 13.6 mennessä kaisa.k.jauhiainen@gmail.com. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä koiran nimi ja luokka mihin osallistut. Tervetuloa!

 


Koillismaan Koirakerho etsii joukkuetta TOKOn SM-kisoihin!

Tottelevaisuuden SM-kilpailu järjestetään 18-19.8.2018 Limingassa. Koillismaan Koirakerho etsii innokkaita tottelevaisuuden harrastajia kerhon joukkueeseen.

Joukkue koostuu kahdesta alokas- ja kahdesta avoimen luokan koirakosta sekä kahdesta voittaja- tai erikoisvoittajaluokan koirakosta. Joukkueessa on oltava vähintään kolme koiraa, yksi alokasluokassa ja yksi avoimessa luokassa sekä yksi voittaja- tai erikoisvoittajaluokassa. Erikoisvoittajaluokkaan osallistuvalla koiralla tulee olla siihen osallistumisoikeus ennen SM-kokeen ilmoittautumisajan umpeutumista. Lisäksi jokaisella joukkueella on oikeus ilmoittaa yksi varakoira alokasluokkaan ja avoimeen luokkaan sekä yksi varakoira voittaja- tai erikoisvoittajaluokkaan.

Ilmoittautuminen kokeeseen alkaa huomenna, joten ilmoitathan kiinnostuksestasi viimeistään 5.7.2018 Marjolle, pitkanenmarj@gmail.com. Marjo huolehtii joukkueen ilmoittautumisen.

Lisätietoja kokeesta http://tokosm2018.fi/index.html#alkuun.


Kevään ja kesän kurssit
Agilityn kurssit ovat jo täynnä. Tästä viestistä löydät tiedot ilmoittautumista varten nuorille suunnatusta koirataitokurssista, rallytokon, tokon ja PK:n kursseista. Huomioithan, että voidaksesi osallistua kursseille tulee koirien olla rokotettuja Kennelliiton sääntöjen mukaan ja ohjaajien kuulua Koillismaan Koirakerhoon. Kaikki jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita kevään ja kesän kursseille!
 
Huhtikuu
Poroihin totuttautumista 26.4. klo 18:00
Poroihin totuttautumisharjoitus Palosaaren Porotilalla 26.4. klo 18:00. Tarkoituksena on harjoitella arkielämän taitoja kytkettynä porojen läheisyydessä ja näin ollen valmistautua porojen irtipitoaikaan. Ilmoittautumiset osoitteeseen tessa_kokkonen@hotmail.com. Totuttautumiskerta on veloitukseton Koillismaan Koirakerhon jäsenille. Palosaaren Porotila sijaitsee Meskusvaarassa osoitteessa Meskusvaarantie 66.
 
Toukokuu
Pentukurssi keskiviikkoisin 2.-30.5.2018 klo 18:30-20:00
5 krt toukokuussa, ensimmäinen pentutapaaminen järjestetään K-raudan parkkipaikalla, seuraavien kertojen paikat sovitaan osallistujien kesken. Pentukurssin hinta on 35 €/koirakko, kurssille otetaan 6 koirakkoa. Pentukurssilla harjoitellaan arkielämän taitoja ja lisäksi se toimii hyvänä pohjana eri lajien lajikursseille. Koiran alaikäraja on 4,5 kk. Ryhmän sisältö muokkautuu osallistuvien koirakoiden tason mukaan. Kouluttajina toimivat Katja Sirviö ja Mari Anttila. Ilmoittautumiset Katja Sirviölle 18.4. mennessä osoitteeseen k.t.sirvio@gmail.com. Maksuohjeet lähetetään paluuviestillä.
 
Koirataitokurssi nuorille tiistaisin 8.5.-5.6.18 klo 19:00
5 krt kurssi tiistaisin klo 19-20. Tarkka paikka ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä, sillä kurssin paikka riippuu kevään etenemisestä. Kurssi on veloitukseton alle 18-vuotiaille Koillismaan Koirakerhon jäsenille. Kurssille otetaan 6 koirakkoa. Lapsen/nuoren alaikäraja on 10 v ja koiran 4,5 kk. Kurssilla harjoitellaan arkielämän taitoja koiran kanssa sekä tutustutaan eri koiraharrastuslajeihin. Ilmoittautumiset 24.4.18 mennessä pitkanenmarj@gmail.com.
 
Kesä-syyskuu
Rally-tokon omatoimivuoro/kilpailijat tiistaisin klo 17-19
Rally-tokon omatoimivuoroilla harjoitellaan omatoimisesti toinen toisiamme auttaen rally-tokon alo-mes ratoja. Vuoro soveltuu lajia jo osaaville koirakoille. Suosittelemme alkeiskurssin käyntiä vuoroon osallistuville. Tämä vuoro on maksuton, mutta vuorolle osallistuvilla on talkoovelvoite toimikunnan järjestämiin kursseihin ja tapahtumiin. Treenien suunnittelussa ja viikoittaiseen ilmoittautumiseen hyödynnetään nimenhuuto.comia Ilmoittautumiset 22.5. mennessä osoitteeseen tessa_kokkonen@hotmail.com
 
Rally-tokon alkeiskurssi tiistaisin klo 19-21 12.6.-10.7.18
Rally-tokon 5 krt alkeiskurssi pidetään Koillismaan Koirakerhon koulutuskentällä tiistai iltaisin klo 19-21. Kurssi sopii kaikille lajista kiinnostuneille yli 4,5 kk koirille. Koiran tulee olla kytkettynä ohjaajansa hallinnassa voidakseen osallistua kurssille.Hinta 35€/koirakko, max 6 koirakkoa. Ilmoittautumiset 29.5.18 mennessä katjasippola7@gmail.com.
 
Tokon omatoimivuoro/kilpailijat torstaisin klo 17-19 
Tokon omatoimivuorolla harjoitellaan omatoimisesti toinen toisiamme auttaen alo-evl luokkien liikkeitä. Vuoro soveltuu kaikille lajista kiinnostuneille koirakoille, joilla on hallussa perustottelevaisuu ja koira osaa olla irti ohjaajansa hallinnassa. Tämä vuoro on maksuton, mutta vuorolle osallistuvilla on talkoovelvoite toimikunnan järjestämiin kursseihin ja tapahtumiin. Treenien suunnittelussa ja viikoittaiseen ilmoittautumiseen hyödynnetään nimenhuuto.comia Ilmoittautumiset 22.5. mennessä osoitteeseen tessa_kokkonen@hotmail.com 
 
PK-tottis torstaisin klo 19-20:30
PK-toimikunnalla on koirakerhon harjoituskentällä treenivuoro torstaisin klo 19.00 – 20.30. Aivan kuten muissakin toimikunnissa, myös PK-toimikunnassa otetaan käyttöön treeneihin ilmoittautuminen. Kesän treenivuorolle aikovien tulee ilmoittautua Katja Sirviölle 22.5.19 mennessä osoitteeseen k.t.sirvio@gmail.com. Näitä treenivuoroille ilmoittautuneita koskee pieni talkoovelvoite kesän kokeissa, koulutuksissa ja tapahtumissa. Lisäksi joka viikon treenivuorolle ilmoittaudutaan erikseen nimenhuuto.comissa, jossa tulevia treenejä voi myös suunnitella.
 
Virallinen tottelevaisuuskoe
Kesä-heinäkuussa on tulossa virallinen tottelevaisuuskoe, joka pidetään iltakokeena koulutuskentällä.
 
Tutustumispäivä palveluskoiralajeihin
PK-toimikunta järjestää tulevana keväänä lajiintutustumispäivän. Lisätietoja Katja Sirviöltä k.t.sirvio@gmail.com
 
Rally-tokon viralliset tuplakilpailut 8.9.
Lisätietoja Virkusta:
https://www.virkku.net//index.cfm?template=search.cfm&type=kokeet
 
Rally-tokon valmennus
Rally-tokon valmennus pidetään 9.9. kouluttajana Pia Heikkinen. Lisätietoja Katjalta katjasippola7@gmail.com.
 
BH-koe
PK-toimikunta selvittää mahdollisuutta järjestää BH-koe syksyllä Kuusamossa. Lisätietoja antaa Katja Sirviö k.t.sirvio@gmail.com.

 


 

KEVÄTKOKOUS

 

Koillismaan Koirakerhon sääntömääräinen kevätkokous pidetään pe 27.4.2018 klo 18.30 kahvila Nina Mimosassa osoitteessa Kitkantie 15.

Kaikki jäsenet tervetuloa!

 


10.3.2018

Hallituksen järjestäytyminen
Hallituksen järjestäytmiskokokous pidettiin alku vuodesta. Puheenjohtajana jatkaa Tessa Kokkonen, varapuheenjohtajana Juhani Juntunen ja rahastonhoitajana Maria Kärnä, sihteerinä toimii Katja Sippola ja jäsenrekisterin ylläpitäjänä Heidi Parkkisenniemi. 

Jäsenlaskut
Jäsenlaskut lähetettiin helmikuun lopussa kerholaisille. Ilmoitathan meille mahdollisista osoitteenmuutoksista vastaamalla tähän viestiin. Jäsenrekisteriä Koillismaan Koirakerhossa ylläpitää Heidi Parkkisenniemi. Jäsenrekisterissä ylläpidetään jäsenien osoitetietoja sekä syntymävuosia. Jäsenrekisteriä hyödynnetään jäsentiedotteiden sekä -laskujen lähettämiseen. Rekisterin tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille. 
 
S-ryhmän kannustajat
Koillismaan Koirakerho oli viime vuonna mukana S-ryhmän kannustajat ohjelmassa. Ohjelmasta saadut varat käytettiin lapsille ja nuorille suunnatun toiminnan hyväksi. Vuonna 2018 olemme jälleen päässeet Kannustajat ohjelmaan mukaan! Muista käydä kannattamassa Koillismaan Koirakerhoa omalla S-tililläsi ja näin edistät lasten ja nuorten koiraharrastusta alueellamme. 

1. Mene S-kanavan etusivulle S-kanava.fi. Kirjaudu sivun yläreunasta Omalle S-kanavalle. Voit siirtyä Omalle Skanavalle myös S-Pankin verkkopankista.
2. Kirjautumiseen tarvitset S-tunnuksen. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta voit luoda sen klikkaamalla kohtaa: Luo uusi S-tunnus.
3. Siirry Omalla S-kanavalla osioon Osallistu ja vaikuta.
4. Valitse tuettavien yhteisöjen/seurojen listasta seura, jolle maksettavaa tukea sinä haluat Kannustajana kasvattaa.
5. Klikkaa ”Päivitä tiedot” -painiketta
 
Koirakerho mukana 12 h sivakoinnissa 
Koirakerho kerää joukkueita hiiihtotapahtumaan Kuusamo 12h Sivakointiin lauantaille 24.3. klo 8-20 Oivankiin, lue lisää https://www.ruka.fi/kuusamo-12h-sivakointi
Mikäli kiinnostuit, ilmoittaudu spostilla Anskulle annemari.maatta1@gmail.com 18.3. mennessä.
 
Kevään ja kesän kurssit 
Osasta kevään ja kesän kursseista on vielä tarkat viikonpäivät ja kellonajat sekä paikka auki. Nämä tarkentuvat kun näemme kuinka kevät etenee. Huomioithan, että Koillismaan Koirakerhon jäsenyys vaaditaan kaikille kursseille osallistumiselle.  
 
Huhtikuu
Poroihin totuttautumista

Kahden kerran tutustumiskerta Palosaaren Porotilalle. Tarkoituksena harjoitella arkielämän taitoja kytkettynä porojen läheisyydessä ja näin ollen valmistautua porojen irtipitoaikaan. Ajankohta huhtikuun lopussa, tarkat ajankohdat tiedotetaan myöhemmin. Kiinnostuneet osallistujat sekä toiveet ajankohdista voi laitaa viestillä Tessalle osoitteeseen tessa_kokkonen@hotmail.com. Tutustumiskerrat ovat veloituksettomia Koillismaan Koirakerhon jäsenille. 
 
Toukokuu
Leikkikoulu
Motivointi-ja hallintakurssi pennuille/nuorille koirille, max 6 koirakkoa, koiran alaikäraja 4,5 kk. Lisätietoja Anskulta  annemari.maatta1@gmail.com. 
 
Pentukurssi 
6 krt touko-kesäkuussa, aloitus määräytyy kevään etenmisen mukaan. Tarkka ajankohta tarkentuu myöhemmin. Pentukurssin hinta on 35 €/koirakko, max. 6 koirakkoa. Pentukurssilla harjoitellaan arkielämän taitoja ja lisäksi se toimii hyvänä pohjana eri lajien lajikursseille. Koiran alaikäraja on 4,5 kk. Ryhmän sisältö muokkautuu osallistuvien koirakoiden tason mukaan. Lisätietoja Katjalta k.t.sirvio@gmail.com
 
Koirataitokurssi nuorille 
5 krt touko-kesäkuussa, aloitus määräytyy kevään etenemisen mukaan. Tarkka ajankohta tarkentuu myöhemmin. Kurssi on veloitukseton alle 18-vuotiaille Koillismaan Koirakerhon jäsenille. Kurssille mahtuu enintään 6 koirakkoa. Lapsen/nuoren alaikäraja on 10 v ja koiran 4,5 kk. Kurssilla harjoitellaan arkielämän taitoja koiran kanssa sekä tutustutaan eri koiraharrastuslajeihin. Lisätietoja Marjolta pitkanenmarj@gmail.com. 
 
Kesäkuu - elokuu
Agility alkeis/alkeisjatkoryhmä 
Maanantaisin klo 19.30-21 ajalla 4.6.-31.8., vaihtuva vetäjä, hinta 40 e/koirakko/kk/jäsen (min. 3 krt/kk), max. 6 koirakkoa. Koiran alaikäraja 4,5kk. Ryhmän sisältö muokkautuu osallistuvien koirakoiden tason mukaan. Teoriakerta jo toukokuussa. Tämän ryhmän pääsyvaatimuksiin kuuluu Leikkikoulun käyminen toukokuussa. Lisätietoja Anskulta  annemari.maatta1@gmail.com. 
 
Agility jatkoryhmä 
Keskiviikkoisin klo 17.30-19.00 ajalla 4.6.-31.8., vaihtuva vetäjä, hinta 40 e/koirakko/kk/jäsen (min. 3 krt/kk), max. 6 koirakkoa. Teoriakerta jo toukokuussa. Alkeiskurssin käyneille. Ensisijalla ryhmään talven Jatkoryhmän koirakot.  Lisätietoja Anskulta  annemari.maatta1@gmail.com.  
 
Agility kisaavat/kisavalmiit 
Viikkovuoroja 3; maanantaisin klo 17.30-19.30, tiistaisin klo 10-12 sekä keskiviikkoisin 19-21. Ei vetäjää, maksuton jäsenelle, max. 8 koirakkoa/vuoro. Tämän ryhmän jäsenten velvoitteena on ohjattujen agilityryhmien vetäminen!
 
Agilityn pujottelu ja kontaktivalmennus
Sunnuntaina 10.6. tulossa kaikille kerhon agilityharrastajille avoin pujottelu-kontakti-keskustelu koulutuskentällä kesto 2h, ei osallistumismaksua (vuoden 2018 jäsenyys tulee olla kunnossa). Vetäjä One Mind Dogs valmentaja Minna Martimo Simosta. Minna käy läpi pujottelun opettamistapoja sekä keskustellaan kontaktiesteiden opetuksesta. Mahdollisesti näyttökoiria. Ennakkoilmoittautumalla pääsee mukaan. Tarkemmat tiedot vahvistetaan myöhemmin. Lisätietoja Anskulta  annemari.maatta1@gmail.com.  
 
Vanhempi-lapsi alkeiskurssi 
Aikataulu tarkentuu lähempänä. Ryhmäkoko max. 6 koirakkoa. Lasten osalta tulee maksaa joko jäsenmaksu tai perheen 2.jäsenen maksu. Ei kurssimaksua, ainoa velvoite jäsenmaksun maksaminen. Lapsen osallistumisalaikäraja 5vuotta. Vanhemman tulee olla läsnä koirakon kanssa treenien ajan. Lapsen kanssa osallistuvan koiran tulee omata kaikki agilityssa kisaamiseen tarvittavat taidot; koiran tulee olla estevarma ja perusohjattava, joka on ohjaajan hallinnassa.  Lisätietoja Anskulta  annemari.maatta1@gmail.com.   

Rally-tokon alkeiskurssi
5 krt kesä-heinäkuussa, aloitus riippuu kevään tulosta. Kurssipäivät joko tiistai tai torstai iltaisin, tarkka ajankohta määrittyy myöhemmin. Hinta 35 €/koirakko, max 6 koirakkoa. Koiran tulee olla kytkettynä ohjaajansa hallinnassa voidakseen osallistua kurssille. Lisätietoja Katjalta  katjasippola7@gmail.com.  

Syyskuu
Rally-tokon viralliset tuplakilpailut 8.9
Lisätietoja Virkusta: 
https://www.virkku.net//index.cfm?template=search.cfm&type=kokeet 

Rally-tokon valmennus 
Rally-tokon valmennus pidetään 9.9. kouluttajana Pia Heikkinen. Lisätietoja Katjalta katjasippola7@gmail.com. 

 


Tervetuloa syyskokoukseen ja pikkujouluihin!

Koirakerhon sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 10.12.2017 klo 15.30 Wanhalla Raatesalmella osoitteessa Sossonniementie 96. Kokouksen jälkeen vietämme pikkujouluja, ja yhdistys tarjoaa jäsenistölle ruoat.

 

Ilmoittauduthan pikkujouluihin 3.12.2017 mennessä osoitteeseen parkkisenniemi.heidi@gmail.com, ilmoita myös erikoisruokavaliosta.

 

Kaikki kerhon jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita!

 

Ystävällisin terveisin,
Hallitus


 

 

Rally-tokon tuplakisat 23.9.2017 tulokset

LA 23.9.2017. Aamupäivällä A-kisa luokat ALO, AVO, VOI ja MES ja iltapäivällä B-kisa luokat ALO, AVO, VOI ja MES . Tuomarina Heli Kelhälä.   

akilpailutulokset230917.pdf

bkilpailutulokset230917.pdf