Agility Cup 2017

Agilityn Kuusamo-Cup kesä 2017 osakilpailut: 

 

1. osakisa: Ke 21.6.2017 klo 18.00 agilityrata; tuomarina Sari Kumpuniemi

2. osakisa: Ti 11.7.2017 klo 18.00 agilityrata; tuomarina Jenni Runnakko (Huom! Paikka vaihdettu 3. osakisan kanssa.)

3. osakisa: Ti 15.8.2017 klo 18.00 hyppyrata (Rukan hiihtostadion); tuomarina Tessa Kokkonen (Huom! Paikka vaihdettu 2. osakisan kanssa.)

4. osakisa: Rukan Roihurallit; paras startti

 

1.-3. osakisaan osallistuneet koirakot ovat mukana cupissa myös Rukan Roihuralleissa, mölliluokassa aiemmin kesällä kisanneet saavat pisteet virallisista kisoista mölliluokan cupiin. Kaikki Rukan Roihurallissa kisaavat saavat parhaasta kisaradastaan tuplapisteet (nollaradan +3 pistettä ja joukkueradalla 2.-3. lk aikatasoitus käytössä normaalisti), järjestys lasketaan kisaan osallistuvien cuppilaisten kesken (paras cuppilainen per startti = 1. sija virallisesta kisasijoituksesta riippumatta).                                                                
Joukkueradoilla otetaan aikatasoitus käyttöön, sillä kaikki ovat juosseet saman radan. Eli aikatasoitukset huomioiden eniten pisteitä saa kunkin kokoluokan koikolaisten 1. on koira, jolla on nopein aika ja vähiten virheitä. Jos mukana on useampi 0-tulos, aika ratkaisee jne., jotta koirat saadaan paremmuusjärjestykseen.

 

Ilmoittautuminen alkaa 30 min ennen kilpailun alkua. 

Luokat: Vauhtirata (rimakorkeus ohjaajan valittavissa) sekä Möllit ja Kisaavat, kokoluokat mini, medi ja maxi.
Osallistumismaksu: Maksu käteisellä. Jäsenet: 5 e/koirakko/startti, 3 e/saman perheen toinen koira tai saman koiran toinen startti. Ulkopuoliset: 7 e/koirakko/startti, 5 e/saman perheen toinen koira tai saman koiran toinen startti. Kisaavien luokassa osallistujat saavat halutessaan suorittaa radan kaksi kertaa, vain 1. kerta huomioidaan tuloksiin, hinnat edellä mainitun mukaiset. 1., 2. ja 3. sijat sekä cupissa menestyneet palkitaan.

 

Kilpailusäännöt:

Kisaavien luokassa ihanneaika, virhepisteet sekä hylyt virallisten kilpailujen sääntöjen mukaan (http://www.agilityliitto.fi/wordpress/?page_id=7). Käytössä on aikatasoitus n. +2 s/luokka riippuen ihanneajasta. Kilpailutuomari määrittää aikatasoituksen seuraavaan tyyliin:

 

Käytännön ohjeita

 

Kuusamo Cup -pisteytys
1. sija 5 pistettä
2. sija 4 pistettä
3. sija 3 pistettä
4. sija 2 pistettä
5. sija 1 piste
Lisäksi aina nollaradasta + 3 pistettä.

 

Agility Cupin tulokset >>

Videoita Koillismaan koirakerhon agilitytreeneistä ja -kisoista >>

 

Kesän epiksissä ei ole hellerajaa, mutta jokaista koiranohjaajaa muistutetaan huomioimaan oman koiran lämmönsietokyky. Koiraa kannattaa viilentää lämpimällä kelillä esim. viilennysloimella (tai laittamalla märkä pyyhe koiran päälle) tai uittamalla. Lämpimällä kelillä treenit tulee pitää lyhyinä ja keskittyä esim. kontaktitreeneihin.